Hopp til hovedinnholdet

Tromsø og Omegn MS-forening

Velkommen til Tromsø og Omegn MS-forenings hjemmeside. 

MS-forbundet holder sentralbordet og likepersonstelefonen har stengt i juli. 

Mange opplever dårligere virkning og flere bivirkninger etter bytte fra Fampyra til Fampridine Accord. MS-forbundet oppfordrer de det gjelder om å melde inn endret effekt til Relis via lokal nevrologisk avdeling. 

Har du tatt stamcellebehandling mot MS? NEVROVAX-studien utvides og vil undersøke hvordan personer  etter stamcellebehandling utvikler beskyttelse etter vaksiner.

Bli med på Kick off for unge med MS 23.-25. september. Påmeldingen er nå åpen! 

MS-forbundet har laget tolv treningsfilmer spesielt tilpasset deg med MS. Filmene er gratis og du kan trene hvor som helst med oss :-)

Mandag vedtok Beslutningsforum at Diroksimelfumarat (Vumerity) kan brukes til behandling av relapserende remitterende multippel sklerose (RRMS) hos voksne med MS.

Tirsdag 21. juni klokka 18 arrangerer MS-forbundet webinar med tema MS og utfordringer med blære og tarm. 

Les mer om tid og sted for høstens MS-konferanser

Hvordan få til en god samtale om MS med barn og ungdom? Det vil den nye FuelBoxen hjelpe til med! Med en skreddersydd løsning for barn og ungdom som MS-pårørende.

Internasjonal MS-dag 30. mai ble markert med at to millioner kroner bli gitt til forskning. Pengene er samlet inn av generøse givere i MS-forbundet. 

Fikk du ikke med deg digitalt dialogmøte om fatigue 12. mai? Nå kan du se opptaket her. Opptaket er tilgjengelig i 30 dager. 

Den årlige internasjonale EMSP-konferansen ble arrangert 28.–30. mai, denne gangen i Madrid. MS-forbundet deltok fra Norge. -Vi sitter igjen med mye, sier styreleder i MS-forbundet.

Fagmiljøet på MS i Norge er enige i at det ikke anbefales at personer med MS tar ekstra dose koronavaksine nå.

112 fagpersoner møttes denne uka til årlig fagmøte på Solstrand. Les om deltakernes topp tre tema på konferansen her.

Valgkomiteen har startet arbeidet sitt, og trenger gode forslag på kandidater til styret i MS-forbundet.

Årsrapporten fra MS-registeret fra 2020 viser blant annet at nesten 80 % av de som har MS i Norge, er registrert i registeret.

Fingolimod (Gilenya) var en av MS-medisinene som ble trukket fra det norske markedet i 2019. Mandag 21. mars ble den igjen innført. 

De fleste som får MS-diagnosen er mellom 20 og 40 år. Unge med MS er derfor en viktig målgruppe for MS-forbundet. Nå er MS-forbundets ungutvalg gjenvalgt og utvidet! 

"Den blinde mannen som ikke ville se Titanic" handler om en ung mann med MS. Torsdag 31. mars er det førpremiere på Gimle kino.

MS-forbundet har i flere år jobbet for at stamcellebehandling skal bli en av standardbehandlingene for MS i Norge. Se hvordan vi arbeider med denne problemstillingen på flere måter. 

Kontaktinfo

Leder: Lise Johnsen
93013501


Ungkontakt: Stine Marie Mørk
47848222

GULLKORN

Smilet er den korteste distansen mellom to mennesker.

 

Hva skjer?

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.