Hopp til hovedinnholdet

Ringerike MS-forening

Novartis har produsert en bok for å forklare MS for barn.

Meld deg inn i MS-forbundet, eller utvid ditt medlemskap til familiemedlemsskap. Gjør du det nå, er det gratis ut året!

FFO inviterer til webinar i anledning FNs internasjonale dag for funksjonshemmede 3. desember. Webinaret handler om hvordan man kan ha det bra til tross for kronisk sykdom eller funksjonshemming, og hvilken rolle FFO skal ha på psykisk helse-området. 

I helgen gjennomførte MS-forbundet heldigitalt landsmøte. Blant annet ble nytt sentralstyre valgt.

Statens Legemiddelverk har nylig kommet med en ny sikkerhetsoppdatering av legemiddelet Tecfidera. Studier har vist at Tecfidera kan øke risikoen for bivirkningen PML. 

Under dagens tildeling av ekspressmidler fra Stiftelsen Dam, fikk MS-forbundet midler til ni lokale prosjekter. Midlene er viktige for lokalforeningene som får til aktivitet for medlemmene basert på frivillighet.

Nedenfor finner du en oversikt over tjenester som kan være aktuell for deg med MS og dine pårørende. Vi gjør det vi kan for å bistå i denne utfordrende tiden vi står i. 

FFO fyller 70 år i år. Fredag 13. november arrangerer de digital jubileumskonferanse med brukermedvirkning som tema. 

MS-forbundet vil fortsette å kjempe for at stamcellebehandling skal bli en av standardbehandlingene for MS i Norge. Vi tror det kommer, men synes det tar for lang tid å få dette på plass.

Ny episode av MSpodden med tema synsproblemer og MS, er nå tilgjengelig. 

Det er flere årsaker til at norske MS-pasienter har bedre prognose i dag enn for få tiår siden. 

Formålet med brukermedvirkning i helseforskning i spesialisthelsetjenesten er å bedre forskningens kvalitet og relevans. I løpet av de siste årene er det kommet stadig nye henvendelser til brukerorganisasjonene om å skaffe brukerrepresentanter til forskningsprosjektet. Kan vi dekke dette behovet? Hvordan er det innenfor «hjernehelse»-området?

Verdens største MS-kongress skulle egentlig arrangeres i Washington denne høsten. På grunn av Covid-19 ble den erstattet med en virtuell løsning. Her finner du en oppsummering. 

Ozanimod (Zeposia) kan innføres til behandling av relapserende remitterende multippel sklerose (RRMS) fra 15. oktober 2020.

Legemiddelfirmaet som står bak MS-medisinen Gilenya, ønsker å tilby den til rabattert pris til behandling av barn og unge med attakvis MS.

21. september var det 70 år siden FFO ble grunnlagt. 

Forskningsdagene 2020 har hjernen som tema. Hjernerådet arrangerer digitalt møte om hjernens formbarhet i møte med livsvansker onsdag 23. september

De amerikanske legemiddelmyndighetene FDA har godkjent en ny behandling for voksne med attakkvis MS og aktiv SPMS: Ofatumumab (Kesimpta)

Dette er en undersøkelse av en gruppe medisinstudenter ved NTNU som arbeider med et prosjekt der de ønsker å finne ut hva personer med kronisk sykdom forventer i møte med sine leger. 

Muligheten for persontilpasset behandling for MS-pasienter har tatt flere skritt tilbake. Fagmiljøet fortviler og mener tilbudet ikke er faglig forsvarlig.

Kontaktinfo

Leder: Anita Hansen
971 79 535

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.