Hopp til hovedinnholdet

Dialogmøte på SØF Kalnes

Mette Alsterberg hadde mye nyttig å komme med som svar på en påstand fra en annen

Dialogmøte med LMS og mange av helsetorgets verter på Sykehuset Østfold Kalnes.

Den 24.januar var Mette Alsterberg, Christina Grythe og Wenche H. Lassen med på dialogmøte med LSM og mange helsetorgets verter. Christine og Inger-Tove fra Læring og mestringsenteret ønsket velkommen.

Det var også en representant fra Nordland sykehus som skal starte opp med Helsetorg. Da var det fint å se hvordan det fungerte på SØF Kalnes, samt høre på alle helsetorg vertene hvordan de synes det er å være vert. 
De kunne kanskje lære noe av veien vi har gått så de slapp å gjøre ting som ikke var av det beste. Hun deltok på dialog møtet og forhåpentlig vis så fikk hun mye nyttig informasjon.

4 av helsetorg verter "spilte" vert og pasient og fra vår forening ble Christina og Wenche med. De er noen av de som har hatt vakter flere ganger som ble valgt ut. 

4 av vertene fortalte om sine erfaringer om hvordan det var å møte pasienter, pårørende og besøkende på sykehuset. Nyttig for alle, men spesielt for de nye helsetorg vertene. Mange gode tips om hvordan man møter mennesker i en vanskelig situasjon.

Christine og Inger-Tove fra LMS legger alt til rette med godt humør og blide fjes. De to motiverer oss alle med sitt blide vesen og lydhøret for hva vi synes.

Sykehusdirektør Just Ebbesen holdt også et foredrag om hvordan de drev sykehuset og hvor takknemlig han var for kritikk, ros og gode råd fra oss på Helsetorget og brukerrepresentantene.

Helsetorg vertene gjør en forskjell for de som trenger det, men som kanskje ikke helsepersonell hadde tid eller kunnskap om som vi har.

Faste aktiviteter

Mandager: Styrketrening på Family sportsclub Iseveien senter. Kl 11.30-12.30

Første onsdag i måneden: Cafè besøk på Butterfly Landesenteret. Kl 12.00

Andre onsdag i måneden: Medlemsmøte på Lande Bosenter. Kl 18.30

Siste fredag i måneden: O'Learys på Storbyen. Kl 19.00

Hva skjer fremover?

Helsetorget på Sykehuset Østfold Kalnes

Helsetorget vil starte opp i vestibylen den 5.januar 2016. Det vil være betjent hver uke, tirsdager og torsdager med  brukermedvirkere/samtaleperson  som gjerne tar en prat med de som trenger det.

Tirsdag kl. 10.00  - 14.00

Lærings og mestringssenteret (LMS) i Moss

De holder kurs for pasienter, pårørende og helsepersonell. Lærings- og mestringssenteret er åpent for besøkende mandag til torsdag klokken 09.00 - 14.00. Da er også telefonen åpen, 69 86 68 86. E-post adressen er mestring@so-hf.no.
Besøksadresse: Sykehuset Østfold Moss, Inngang A, 1.etasje, ventesone 17.

Rettighetstelefonen

Vi minner om MS-forbundets rettighetstelefon hvor personer med MS og pårørende kan få råd og veiledning. Telefonen betjenes av Bente Skog som er klinisk sosionom og par-/ familieterapeut. 

Telefonen er betjent mandag fra kl. 16.00 til kl. 19.00. Mobil: 44 21 85 30
Mail kan også benyttes: bente@ms.no.

Takk til våre sponsorer

Kurland Fysioterapi
Sponser oss med gratis bruk av kjøkken og møterom når vi har møter for likemanngrupper.

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.