Hopp til hovedinnholdet

Personvernerklæring

MS-forbundet forplikter seg til å beskytte ditt personvern. Disse vilkårene beskriver personopplysninger som vi ber om i forbindelse med ditt medlemskap i MS-forbundet og hvordan de behandles.

Innhentede opplysninger

Medlemskap i MS-forbundet er personlig medlemskap for enten enkeltmennesker eller familier. Det er også mulig for bedrifter å melde seg inn, da følger medlemskapet bedriften. Fordi medlemskapene er personlige er det nødvendig for oss å registrere enkelte personlige opplysninger om deg.

Disse opplysningene inkluderer:

  • Kontaktinformasjon inkludert navn, adresse, e-post og telefonnummer
  • Personlige opplysninger inkludert fødselsdato
  • Diagnose eller ikke
  • Historikk om kurs og arrangementer du har meldt deg på

Bruk av opplysninger

Vi bruker dine opplysninger for å identifisere medlemskapet ditt, og for å sende deg informasjon om aktuelle aktiviteter. Vi videresender ikke dine personopplysninger til tredjeparter, men vi videresender nødvendig informasjon til våre leverandører når de skal utføre databehandling eller distribusjon på vegne av MS-forbundet

Hvem kan se mine opplysninger

Ansatte i MS-forbundet har tilgang til medlemssystemet og kan se dine opplysninger. Alle ansatte i MS-forbundet har taushetsplikt. 

I tillegg har to fra styret i din lokalforening tilgang til å se hvem som er medlem i egen forening. I tillegg kan enkelte tillitsvalgte, for eksempel leder av valgkomiteen, få tilgang til å se medlemslisten.

Alle tillitsvalgte som får tilgang til medlemslisten har taushetsplikt. 

De kan se følgende opplysninger:

  • Kontaktinformasjon og medlemsnummer
  • Kjønn og fødselsdato
  • Diagnose eller ikke

Sikkerhet

Vi beskytter dine opplysninger

Vi har, og vil kontinuerlig tilpasse og utvikle vår informasjonssikkerhet slik at opplysningene dine er beskyttet. Disse tiltakene inkluderer:

  • Organisatoriske (spesifiserte instruksjoner, rutiner og prosesser), og
  • Tekniske (maskinvare og programvare).

Hensikten er å sikre beskyttelse av dine personopplysninger mot sletting, tap, endring, uautorisert tilgang og publisering og andre mulige sikkerhetsbrudd.

Bruk av informasjonskapsler

www.ms.no benytter såkalte informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en liten tekstfil som blir lagret på din datamaskin av nettstedet du besøker. Filen inneholder informasjon som blir brukt til å støtte deg som bruker og til statistikk.

Informasjonskapsler på www.ms.no blir brukt til følgende formål:

Statistikk

Det føres statistikk over hvor mange som besøker hver enkelt side, hvor lenge de er på en side, hvilke andre sider de åpner og hvilket land man er i når man er inne på siden. I tillegg telles det hvor mange ganger en enkelt side deles på sosiale medier vi knappene på nettsiden. Statistikken lagres anonymt slik at vi ikke kan identifisere deg. MS-forbundet bruker statistikken til å forbedre nettstedet.

Innlogging

Vi bruker informasjonskapsler for å holde styr på brukersesjoner og innlogging.

Informasjonskapsler kan slås av i de fleste nettlesere gjennom menyvalg som innstillinger, sikkerhet eller lignende. Dette vil imidlertid får konsekvenser for bruken av nettstedet. Du kan for eksempel ikke logge deg inn.

Informasjonskapsler som er brukt på dette nettstedet:

_ga, _gid og _gat

Brukes for å lage anonym statistikk over vesøk på våre nettsider med statistikkverktøyet Google Analytics.

Ezsessid og is_logged_in

Holder blant annet styr på når noen er innlogget på nettsiden.

_atssc, _atuvc og _atuvs

Brukes av addthis.com for å telle delinger på sosiale medier. Addthis leverer delingsknappene som du finner på nettsidene våre.

Her kan du lese om hvordan du administrerer informasjonskapsler:

https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler

Dine rettigheter

Du har rett til å få tilgang til dine personopplysninger

Du har rett til, når som helst, å bli informert om hvilke personopplysninger om deg vi behandler, hvor vi kommer fra og hva de brukes til. Du kan få informasjon om hvor lenge vi beholder, og hvem som eventuelt mottar personopplysningene dine. Du kan benytte dine rettigheter ved å kontakte oss.

Du har også innsyn i dine egne personopplysninger gjennom «min side» på www.ms.no.

Du har rett til å få unøyaktige personopplysninger korrigert eller slettet

Hvis du mener at personopplysningene vi behandler om deg er uriktige, har du rett til å få de korrigert. Hvis dette er tilfelle, vennligst kontakt oss.

Når du kontakter oss med forespørsel om å få dine personopplysninger korrigert eller slettet, undersøker vi om vilkårene er oppfylt, og i så fall vil vi foreta eventuelle endringer eller slettinger.

Du kan også selv korrigere dine personopplysninger gjennom «min side» på www.ms.no

Du har rett til å motsette deg behandling av dine personopplysninger

Du kan motsette deg behandling av dine personopplysninger når det ikke kreves av lovgivning. Hvis motsettelsen din er berettiget, vil vi sørge for at behandlingen opphører.

Har du spørsmål om ditt personvern? Ikke nøl med å kontakte behandlingsansvarlig Magne Wang Fredriksen

.

Kontaktinformasjon:
MS-forbundet i Norge
Tollbugata 35
0157 Oslo
Telefon 22 47 79 90
Epost: epost@ms.no

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.