Hjem / Aktuelt / Et aktivt pensjonistliv

Et aktivt pensjonistliv

Audun Knapskog deltok i "Gå 60km i april" for et mer aktivt pensjonistliv. Han har tidligere hatt et aktivt liv med mye fjellturer. Etter en progressiv MS-diagnose tok dette slutt. Her forteller han om sin grunn til å delta i aksjonen "Gå 60km i april" - For en verden uten MS

Portrett av Audun Knapskog

«Jeg har selv MS og har nettopp blitt uførepensjonist. Jeg har tidligere vært aktiv med hyppige fjellturer rundt Bergen, og savner det livet jeg hadde med mange fine turer. Da en kusine av meg meldte seg på «Gå 60km i april»-For en verden uten MS tenkte jeg umiddelbart at dette er den rette måten for meg å komme i gang med et mer aktivt pensjonistliv. Det handlet om å aktivisere meg selv samtidig som jeg kunne slå et slag for saken vår og samle inn midler til forskning på MS. Jeg har sekundær progressiv MS, så det eneste jeg har til å sloss mot sykdommen er trening».

Audun sin innsamling for en verden uten MS

Audun skrev en utfyllende tekst om hvordan han har MS, hva MS er og hvor behandling av MS-pasienter står i dag, på sin Facebook-side. I tillegg snakket han om at mesteparten av forskning på MS utføres av private aktører. Han er brennende opptatt av mer offentlig finansiert forskning. Audun oppfordret venner til å støtte ham med et valgfritt beløp per kilometer han gikk. Da april kom gikk han hyppige turer som han dokumenterte på Facebook. «Enkelte av turene var i grenseland for hva jeg var i stand til, men det å utfordre seg selv var jo viktig for å trekke oppmerksomhet, men også for å kartlegge mine egne begrensninger», sier Audun.

Hans beste tips til å starte en innsamling handler om engasjement. «Man må finne på noe av interesse, slik at folk faktisk leser om det du driver med. Og så må man by på seg selv, ved å gjøre aksjonen så personlig som mulig. Gjerne ved å forklare hva som er motivasjonen for å starte en aksjon». Han legger også til at man kan be venner dele innsamlingen din, slik at den går ut til et enda større publikum.

Vi i MS-forbundet er utrolig takknemlig for at Audun valgte å starte en innsamling. Vi ønsker lykke til på fremtidige fjellturer!

Start din egen innsamling

Skal du feire bursdagen din? Bli med på Trå til for MS? Arrangere loppemarket? Gjør som hundrevis av andre - start din egen innsamlingsaksjon til inntekt for en verden uten MS.