Bursdag med mening

Jeg vil løfte opp MS-saken, spesielt ungarbeidet. Det sier Jeanette Rudrud, om hvorfor hun valgte å starte en bursdagsinnsamling for MS-forbundet.

Portrett av Jeanette

Vi møter vi en positiv og optimistisk Jeanette på 35 år. Hun lever et hektisk liv på Lillehammer med tre barn, hund og katt.  

- Huset kaller vi for «Ville Villekulla», her skjer det alltid spennende ting, ler Jeanette. Enten det er logistikk med barn, strikkeprosjekter eller morsomme sprell på TikTok.  

Hun er initiativtaker for TikTok-kontoen «ungmsnorge» som har som mål å nå ut til flere unge med MS for å skape felleskap, samt ufarliggjøre og fjerne stigma. Til vanlig jobber hun på en rusinstitusjon og er tillitsvalgt for Lillehammer og Omegn MS-forening, likeperson og ungkontakt.  

- Jeg engasjerer meg i foreningsarbeidet og da spesielt ungarbeidet. Jeg ønsker å bidra for en organisasjon for framtiden. 

Det er så viktig at alle som får diagnosen, eller har en i familien eller en venn som får MS, kommer i kontakt med en som har kompetansen og verktøyene til å hjelpe og gi viktig og nyttig informasjon. Spesielt under korona, når mange har vært mye isolert og alene. Da er det fint å ha et forbund som jobber med å legge til rette for møteplasser. 

Jeanette, hva inspirerte deg til å samle inn penger for MS-forbundet?     

- Jeg har alt jeg trenger i både skuffer og skap. Det var et helt naturlig valg da jeg har MS selv og synes forbundet gjør en fenomenal jobb med å fronte vår sak. Jeg synes det er viktig at vi har et forbund med styrke og midler til å bli sett og hørt. Og ikke minst støtte til forskning! Hver innsamlet krone er viktig og gjør en forskjell. 

Hva tror du gjorde at så mange ville bidra? 

- Det tror jeg er fordi jeg har mye folk rundt meg som bidrar med det de kan. Jeg er åpen om diagnosen, så de jeg kjenner vet hva det innebærer. Jeg er utrolig takknemlig for støtten fra hver og en. Hele 14 personer gav et bidrag og det ble samlet inn nesten 3000 kroner. Det betyr mye! 

Har du et tips til andre som vil starte en innsamling? 

- Ja, det må være å gi av seg selv og være takknemlig for hver eneste gave. Det spiller ingen rolle hva folk gir, alle monner drar.  

Hun forteller at mange av hennes venner fikk vite om innsamlingen når hun delte den på egen Facebook-vegg og at alle fikk alle en personlig hilsen med takk. 

Vi i MS-forbundet er dypt takknemlige for Jeanette sitt engasjement og bidrag til arbeidet for alle som lever med MS! Tusen takk. 

Start din egen innsamling

Skal du feire bursdagen din? Bli med på Trå til for MS? Arrangere loppemarket? Gjør som hundrevis av andre - start din egen innsamlingsaksjon til inntekt for MS-saken.