Eng med røde blomster og et rødt hjerteformet tre
Hjem / Gi en gave / Minnegaver / Praktisk informasjon om minnegaver

Praktisk informasjon om minnegaver

​Det er vondt å miste noen du er glad i eller bryr deg om. Midt i sorgen kan det føles meningsfylt å hjelpe andre. Her finner du praktisk informasjon om minnegaver til MS-forbundet.

En minnegave er et alternativ til en vanlig blomsterhilsen, som gis til minne om personen som gått bort. Samtidig som du hedrer den du er glad på en fin måte, hjelper du mennesker med MS med viktige tilbud, og du støtter livsviktig forskning. Vi er svært takknemlige for alle gaver. Hver krone kommer arbeidet med MS-saken til gode. Tusen takk!

Slik går du fram

  • Det er veldig fint om du som pårørende kontakter oss i forkant av bisettelsen/begravelsen og gjør oss oppmerksom på at dere har ønsket en minnegave til arbeidet med MS. Vi vil gjerne vite avdødes navn og få kontaktinformasjon til deg som nærmeste pårørende.
  • Du kan opplyse i dødsannonsen at det ønskes en minnegave til MS-forbundet. Gaven kan settes inn på konto 7038.05.40043 eller vippses til 96977. Det er fint om gaver merkes med navnet på avdøde. På den måten kan vi holde en oversikt til deg som pårørende over innkomne gaver.
  • Snakk med ditt begravelsesbyrå, mange har muligheter til å tilrettelegge en innsamling for deg. Alternativt kan vi hjelpe til med å lage en skriv som kan deles ut i forbindelse med gravferden.

Etter gravferden

Vi sender deg et takkekort med totalsum og oversikt over hvem som har gitt en gave. Vanligvis sender vi dette 1-2 måneder etter gravferden da det ofte kommer inn gaver i lang tid etter. Vi ønsker å få med alle gaver i oversikten til deg.

Pengene vil bli brukt på forskning, til å sørge for at det er gode kurs og tilbud for mennesker med MS over hele landet. Vi jobber også for politisk gjennomslag for MS-saken. 

Ta kontakt med oss på telefon 22 47 79 90 eller på epost@ms.no. Vi kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen for innbetaling av gavene.

Takk for din omtanke for andre i en vanskelig stund!