Hjem / Aktuelt / Heidi til topps

Heidi til topps

Heidi Østerhagen trosser sykdommen for å nå nye fjelltopper - bokstavelig talt. Hun har progressiv MS og valgte å starte en innsamling til inntekt for forskning. Under innsamlingen har hun fokusert på turglede, og for første gang på mange år skal hun snart legge ut på langtur.

Portrett av Heidi Østerhagen

«Jeg er mye på tur og mye i aktivitet fra før. Så jeg tenkte at dette kan jeg få til. Dessuten så er det godt med litt ytre motivasjon, en "større" sak enn kun egen helse som motivasjon. Saken er imidlertid det viktigste for meg». Heidi har selv sekundær progressiv MS, og ønsker å bidra til forskning fordi det ikke finnes virkningsfulle medisiner for pasienter med denne typen MS. I tillegg håper hun at aktiviteten kan bedre noen av symptomene hun selv sliter med.

For Heidi var det viktig å sette seg sine egne mål, og ikke prøve å konkurrere eller sammenligne seg med andre som også deltok i aksjonen. Hun valgte derfor å ikke dele hvor mye hun gikk, men heller å fronte turglede ved å legge ut bilder fra alle de fine turene hun var på under aksjonen. Ved slutten av aksjonen har Heidi skrevet et innlegg og delt sine videre mål. Nå som aksjonen er avsluttet vil hun bruke motivasjonen til å nå nye fjelltopper, bokstavelig talt. Til tross for sykdom skal hun i september 2023 gå til toppen av Glittertind, noe hun ikke har kunnet på mange år.

Heidis beste innsamlingstips

Heidi delte innsamlingsaksjonen sin på Facebook flere ganger underveis i april.  «Jeg syntes det var litt vanskelig å direkte invitere venner til å støtte. Men jeg gjorde det allikevel helt i slutten av måneden», forteller hun. «Jeg har hele tida sett på innsamlingsaksjonen todelt. For det første fokus på innsamling av midler. For det andre å gjøre noe for egen helse og livskvalitet. Så både til nytte for meg selv og for andre. En vinn-vinn situasjon».

Heidi startet også en ny innsamling i august. Denne gangen valgte hun i tillegg å lage egne MS-armbånd, som hun sendte i posten til de som donerte.

Vi i MS-forbundet ønsker Heidi masse lykke til med turen til Glittertind! 

PS: Hvis du vil lese mer om turene til Heidi kan det gjøres på bloggen hennes: Friluftsheidi (blogg.no)

Start din egen innsamling

Skal du feire bursdagen din? Bli med på Trå til for MS? Arrangere loppemarket? Gjør som hundrevis av andre - start din egen innsamlingsaksjon til inntekt for en verden uten MS.