Hopp til hovedinnholdet

Barn og unge under 18 år med MS

Rundt 5 % av personer med MS får sykdommen før 16 års-alder.

Det er mellom 500 og 550 personer som hvert år blir diagnostisert med MS. Statistisk sett vil 15-25 av disse være barn under 16 år. For lite fokus på at MS også kan ramme barn, gjør at det trolig er en del mørketall. Du kan og lese vår brosjyre om Barn og MS eller se vår film.

Har du spørsmål når det gjelder barn og MS, ta kontakt med MS-forbundet på telefon 22 47 79 90 eller på e-post: epost@ms.no

Eller du kan snakke med våre to likemenn for pårørende til barn. 

     

   

Informasjon for foreldre til barn med særlige opplæringsbehov

     

Lurer du på hvordan barn med MS utredes og behandles? Se denne informasjonsfilmen som er en samtale mellom professor Elisabeth Celius og pediater Inger Sandvig

MS-forbundet har grunnet Koronaviruset valgt å avlyse samlingen for familier med barn under 18 år med MS. Den skulle arrangeres 11. til 14. august på Hurdalsjøen Hotell. 

MS hos barn og unge under 18 år – en brosjyre for foreldre ( kan også anbefales til fagpersoner som jobber med barn, og som ikke er kjent med at barn også kan få MS, og hvilke utfordringer de kan ha ).

På slutten av 2014 publiserte flere leger fra Rikshospitalet en artikkel i European Journal of Peadiatric Neurology om barn med MS.

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.