Hopp til hovedinnholdet

Ny kortfilm for unge med MS

Elleve unge personer forteller åpenhjertig om hvordan det er å leve med MS i filmen "My dream is alive". (Foto: NMSR)

På tvers av de nordiske grensene har unge fra Island, Finland, Danmark, Sverige og Norge laget en film for å vise verden et nyansert og realistisk bilde MS fra et yngre perspektiv.

Selv om du er ung og har MS, er det fortsatt viktig å følge drømmene sine. Det er budskapet i en ny kortfilm fra de unge i Nordisk MS-råd. Filmen er laget for unge, av unge med MS i de fem nordiske landene.

                         

                      

Trodde det var en dødsdom

Roy Tore Hanssen fra Stokmarknes fikk MS i 2012. Da visste han ingenting om MS og i ettertid ser han at han burde fått mer informasjon om sykdommen og truffet noen andre med MS på hans egen alder.  

- Jeg trodde med en gang jeg fikk diagnosen at dette var en dødsdom. Det er det heldigvis ikke, og jeg håper denne filmen kan bidra til å bryte ned noen fordommer og feiloppfatninger om sykdommen. 

I kortfilmen "My dream is alive" forteller 11 unge mennesker om hvordan det er å være ung med MS. Roy Tore var ikke i tvil da han ble spurt om å fortelle sin historie. I dag lever har familiefaren lært seg å mestre sykdommen i hverdagen, men veien dit har vært

Roy Tore er en av de 11 personene i kortfilmen. (Foto: NMSR)

utfordrende. Han håper kortfilmen kan være til hjelp slik at andre unge med MS også kan få en bedre hverdag og større forståelse rundt sin situasjon

- For å takle hverdagen med MS må man være ydmyk og litt egoistisk. Jeg må ta hensyn til meg selv, men gir aldri opp. 

Hans beste råd? - Kom deg ut. Møt folk. Lek og lev! 

Nordisk MS-råd

Nordisk MS-råd (NMSR) er en plattform for de nordiske MS-forbundene kan samarbeide for å bedre situasjonen for personer med MS og deres pårørende i Finland, Island, Danmark, Sverige og Norge.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.