Hopp til hovedinnholdet

Likepersoner

Lillehammer og Omegn MS-forening har 2 godkjente likepersoner. En likeperson er en person med MS/pårørende/venn til en som har MS, og en likeperson har gått på kurs i likepersons arbeid, som handler om erfaringsutveksling. 

For å bli likepersonmå man ha et bearbeidet og reflektert forhold til sin egen MS, og være i stand til å dele erfaringer, lytte og vise omsorg for andre med MS. Likepersonen kan også være en pårørende/ venn som er i stand til å dele sine erfaringer, lytte og vise omsorg for andre pårørende/venner. Det handler om overføring av persolige erfaringer med MS til en annen med MS eller som opplever seg i samme situasjon. Målsettingen er at erfaringene skal utveksles på en måte som partene kan nyttiggjøre seg i sin hverdag.

For å være likeperson må man gå et likepersonskurs i ms-forbundets regi. Deretter må du godkjennes for å praktisere som likeperson. I Lillehammer og Omegn MS-forening har vi nå to godkjente likeperson. De har selv MS og er likeperson for andre personer med MS.

Våre likemenn:

*** Ane Hauge
Tlf.: 99 25 13 62
Ane er født i 1977 og bor på Lillehammer. Hun er enslig, og har ingen barn. Ane er i 50 %jobb. Hun har hatt diagnosen fra 2001.

*** Nina-Karin Laakso Søreng
Tlf: 61 28 46 78 / 97 19 82 70

Nina er født i 1969 og bor på Fåvang. Hun er gift og har 3 voksne barn. Nina har en liten deltidsjobb ved siden av uførestønad. Hatt diagnosen fra 2002.

I tillegg til likemannstjenesten lokalt, har MS-forbundet en sentral telefon-kontakttjeneste. Den består av likepersoner som har MS og likepersoner som er pårørende, og disse er spredt rundt omkring i landet. Du finner dem her.
Har du ikke tilgang til internett kan du ta kontakt på tlf. 22 47 79 90 så kan du få telefonnmmer til en telefonkontakt.

Hva skjer?

BLI MEDLEM I MS-FORBUNDET

Vi er mange, men trenger flere 

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.