Hopp til hovedinnholdet

Valdres MS-forening

Velkommen til Valdres MS-forenings hjemmeside

Har du blitt oppringt av Dialog Norge på vegne av MS-forbundet? I perioden mars-april ringer vi medlemmer og støttespillere for å spørre om støtte, slik at vi kan gjøre enda mer for de som lever med MS og deres pårørende.

Fra talerstolen til Senterpartiets landsmøte i dag, fortalte finansministeren Trygve Slagsvold Vedum at han fikk MS for tre år siden.

Få informasjon om tid og sted for årets MS-konferanser. 

MS-medisinen Kesimpta ble i dag godkjent for behandling av voksne med relapserende remitterende MS (RRMS).
– Dette er et paradigmeskifte og et riktig skritt mot persontilpasset behandling, jubler generalsekretær i MS-forbundet Magne Wang Fredriksen.

Tirsdag 21. februar klokka 18 sender MS-forbundet første av tre webinarer med tematikken eldre og MS. 

MS-forbundet er glade for at vi nok en gang kan arrangere leir for familier der mor eller far har MS. Stedet er Dyreparken Hotell i Kristiansand, 8. - 11. august.

På 1990-tallet ble de første behandlingene som kunne bremse utviklingen av MS – de såkalte bremsemedisinene – utviklet. Siden den gang har det kommet flere legemidler på markedet. Men hva finnes egentlig i dag? Og hvordan virker de?  

Prosjektgruppen i vaksinestudien NevroVAX kommer med en påminnelse om at mange med MS bør revaksineres. 

I over ti år har Bente Skog svart på spørsmål fra MS-forbundets medlemmer. «Rettighetstelefonen – spør sosionomen» er et gratis tilbud til alle med MS og deres pårørende.

Denne uka hadde MS-forbundets styre sitt første styremøte.

MS-forbundet har denne uken sendt ut medlemskontingenten for 2023. Vi gjør oppmerksom på at vi sender ut kontingenten både på SMS og epost. 

23 år gammel fikk Aleksander Vollebekk Olsen MS-diagnosen. Fem år senere har han suksess med å skape sin egen arbeidsplass der han får brukt sine talenter for form og farge.

I løpet av 2023 skal MS-forbundet arrangere tre nye webinarer, der temaet er MS og eldre. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam. 

Enda et år med arbeid for MS-saken er over – dette er de store høydepunktene

Et nytt PhD-prosjekt skal følge opp MS-pasientene som har gjennomført stamcellebehandling i utlandet. Prosjektet har planlagt oppstart i 2023.

Neste år deler MS-forbundets forskningsfond ut hele 2.5 millioner kroner til forskning på MS. 

Nasjonal kompetansetjeneste for MS og NevroVAX styringsgruppe har publisert et nyhetsbrev hvor de kommer med råd ang. behandling med Paxlovid mot alvorlig koronasykdom. De aller fleste med MS vil ikke ha behov for denne medisinen. Les rådene her: 

Årets vinner av reisegavekort på 20 000 kroner var en glad dame fra det blide Sørland. 

Myhr fikk prisen for sin fremdragende og banebrytende forskning på behandling av MS.

Fikk du ikke med deg webinaret om MS og graviditet? Nå kan du se det på vår YouTube-kanal. 

Kontaktinfo

Leder: Anne Kari Buajordet
40243897


Ungkontakt: Karine Rogne
99755610

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.