Hopp til hovedinnholdet

Valdres MS-forening

Velkommen til Valdres MS-forenings hjemmeside

MS-forbundet skal delta aktivt under årets Arendalsuke 15.-19. august. Kom innom standen vår på Sam Eydes plass! 

MS-forbundet har laget to informasjonsfilmer om MR og MS. Her får du svar på alt du lurer på før og under undersøkelsen.

Les mer om tid og sted for høstens MS-konferanser

13.000 personer i Norge har MS. Det finnes ingen kur. I anledning den nasjonale MS dagen 27. august trår vi til for MS-saken. Sammen sørger vi for at ingen skal møte MS alene.

For personer som får MS, er det viktig å komme raskt i gang med sykdomsbegrensende behandling.  Et norsk prosjekt som forkorter tiden det tar å komme i gang med behandling, har fått internasjonal anerkjennelse.

MS-forbundet holder sentralbordet og likepersonstelefonen har stengt i juli. 

Mange opplever dårligere virkning og flere bivirkninger etter bytte fra Fampyra til Fampridine Accord. MS-forbundet oppfordrer de det gjelder om å melde inn endret effekt til Relis via lokal nevrologisk avdeling. 

Har du tatt stamcellebehandling mot MS? NEVROVAX-studien utvides og vil undersøke hvordan personer  etter stamcellebehandling utvikler beskyttelse etter vaksiner.

Bli med på Kick off for unge med MS 23.-25. september. Påmeldingen er nå åpen! 

MS-forbundet har laget tolv treningsfilmer spesielt tilpasset deg med MS. Filmene er gratis og du kan trene hvor som helst med oss :-)

Mandag vedtok Beslutningsforum at Diroksimelfumarat (Vumerity) kan brukes til behandling av relapserende remitterende multippel sklerose (RRMS) hos voksne med MS.

Tirsdag 21. juni klokka 18 arrangerer MS-forbundet webinar med tema MS og utfordringer med blære og tarm. 

Hvordan få til en god samtale om MS med barn og ungdom? Det vil den nye FuelBoxen hjelpe til med! Med en skreddersydd løsning for barn og ungdom som MS-pårørende.

Internasjonal MS-dag 30. mai ble markert med at to millioner kroner bli gitt til forskning. Pengene er samlet inn av generøse givere i MS-forbundet. 

Fikk du ikke med deg digitalt dialogmøte om fatigue 12. mai? Nå kan du se opptaket her. Opptaket er tilgjengelig i 30 dager. 

Den årlige internasjonale EMSP-konferansen ble arrangert 28.–30. mai, denne gangen i Madrid. MS-forbundet deltok fra Norge. -Vi sitter igjen med mye, sier styreleder i MS-forbundet.

Fagmiljøet på MS i Norge er enige i at det ikke anbefales at personer med MS tar ekstra dose koronavaksine nå.

112 fagpersoner møttes denne uka til årlig fagmøte på Solstrand. Les om deltakernes topp tre tema på konferansen her.

Valgkomiteen har startet arbeidet sitt, og trenger gode forslag på kandidater til styret i MS-forbundet.

Årsrapporten fra MS-registeret fra 2020 viser blant annet at nesten 80 % av de som har MS i Norge, er registrert i registeret.

Kontaktinfo

Leder: Anne Kari Buajordet
40243897


Ungkontakt: Karine Rogne
99755610

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.