Hopp til hovedinnholdet

Innherred og Namdal MS-forening

Medlemstreff på Ullvaren 14.juni kl 14 :-)

Også i år arrangerer MS-forbundet Trå til for MS – BikeBaseCamp Arendal. Nytt av året er at vi planlegger løyper for sittesykkel/liggesykkel og el-sykkel. Dette er sykkeltilbudet til deg som har MS og til deg som ikke har MS, som er glad i å sykle, og vil oppleve Sørlandet på to eller tre hjul sammen med andre. Vi håper mange har lyst til å være med, her er det plass for alle.

Fikk du ikke med deg digitalt dialogmøte om fatigue 12. mai? Nå kan du se opptaket her. Opptaket er tilgjengelig i 30 dager. 

Den årlige internasjonale EMSP-konferansen ble arrangert 28.–30. mai, denne gangen i Madrid. MS-forbundet deltok fra Norge. -Vi sitter igjen med mye, sier styreleder i MS-forbundet.

Fagmiljøet på MS i Norge er enige i at det ikke anbefales at personer med MS tar ekstra dose koronavaksine nå.

112 fagpersoner møttes denne uka til årlig fagmøte på Solstrand. Les om deltakernes topp tre tema på konferansen her.

MS-forbundet har laget åtte treningsfilmer spesielt tilpasset deg med MS. Filmene er gratis tilgjengelig på nett. Til vinteren kommer det enda flere filmer.

I samarbeid med Pedal People arrangerer MS-forbundet også i år, Trå til for MS - BikeBaseCamp Arendal 13.-18. august! Dette er sykkeltilbudet til deg som har MS og til deg som ikke har MS, som er glad i å sykle, og vil oppleve Sørlandet på to eller tre hjul sammen med andre.

Valgkomiteen har startet arbeidet sitt, og trenger gode forslag på kandidater til styret i MS-forbundet.

Årsrapporten fra MS-registeret fra 2020 viser blant annet at nesten 80 % av de som har MS i Norge, er registrert i registeret.

Fingolimod (Gilenya) var en av MS-medisinene som ble trukket fra det norske markedet i 2019. Mandag 21. mars ble den igjen innført. 

Årets MS konferanser begynner å nærme seg og den første arrangeres i Førde 22. april.

De fleste som får MS-diagnosen er mellom 20 og 40 år. Unge med MS er derfor en viktig målgruppe for MS-forbundet. Nå er MS-forbundets ungutvalg gjenvalgt og utvidet! 

"Den blinde mannen som ikke ville se Titanic" handler om en ung mann med MS. Torsdag 31. mars er det førpremiere på Gimle kino.

MS-forbundet har i flere år jobbet for at stamcellebehandling skal bli en av standardbehandlingene for MS i Norge. Se hvordan vi arbeider med denne problemstillingen på flere måter. 

Til tross for at koronarestriksjonene er over, er pandemien og håndtering av den fortsatt veldig aktuell. Men – norske fagpersoner er enige om at risikoen for MS-pasienter nå er lavere

MS-forbundet skal dele ut to millioner kroner til formål som angitt nedenfor.

Statens legemiddelverk har kommet med nye anbefalinger ved bruk av Mavenclad (kladribin). Ingen grunn til bekymring for pasientene, mener norsk MS-ekspert.

MS-forbundet er glade for at vi nok en gang kan arrangere familieleir for familier der mor eller far har MS. Denne gangen på Dyreparken Hotell i Kristiansand den 2-5.august 2022. 

En avtale mellom MS-forbundet og Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell AS gir deg som medlem fordeler og juridisk bistand.

MS-forbundet sender ut medlemskontingenten for 2022 i løpet av denne uken. Nytt av året er at vi sender ut kontingenten både på SMS og epost. 

Kontaktinfo

Leder: Eli Mette Johansen
90883350


Ungkontakt: Linn Marie Schei
93841933

Hva Skjer?

Forhåndsvarsel

Årsmøte for 2021 vil bli gjennomført 20.mars 2022 kl. 14 ved Tinos Hotell, Namsos.

Eventuelle saker må meldes inn til styret senest 4 uker før årsmøte. Innkallelse kommer. Hilsen Styret. 

FAST TIRSDAGSTREFF!

Minner om at det hver 2.tirsdag i måneden kl. 18.00 arrangeres kaffetreff på lærings og mestringssenteret i Namsos! Dette treffet er åpent for alle medlemmer. Her er det mest fokus på det sosiale, men med åpning for å snakke sammen om sykdommen, og ikke minst treffe andre i samme situasjon.

Utover høsten er det også planlagt ulike temakvelder med fokuset; å leve med ms. Her må man gjerne komme med innspill til aktuelle temaer. På de fleste treffene serveres det kaker og kaffe (på dugnad fra de som deltar) og det loddes ut vin. (husk kontanter-50kr om man ønsker å delta i trekningen)VELKOMMEN

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.