Hopp til hovedinnholdet

Innherred og Namdal MS-forening

Medlemstreff på Ullvaren 14.juni kl 14 :-)

17. juni 2021 godkjente det europeiske legemiddelverket EMA (European Medicines Agency) utvidet indikasjon for Aubagio til barn mellom 10–17 år som har attakkvis MS (RRMS). Godkjennelsen baserer seg på data fra fase 3-studien TERIKIDS.

Fra og med uke 27 tilbys det en ekstra dose vaksine til utvalgte pasienter i studien NEVROVAX

MS-forbundet holder sentralbordet og kontoret sommerstengt i juli.

Juni hvert år arrangerer Kvalavåg Montessoriskole «Skolejoggen» der de samler inn penger til et veldedig formål. I år gikk pengene til MS-forbundet.

Har du fått invitasjon til Nevrovax-studien eller vil ha tilsendt invitasjonsbrev? Her finner du viktig informasjon fra studieledelsen. 

Er du mellom 18 og 40 år og har MS? Da er du velkommen til å melde deg på vårt "Ung med MS"-event. 

I juni har registrerte i Norsk MS-register og biobank fått tilsendt to invitasjoner til deltakelse i studier via Helsenorge.no. Tilbudet representerer en milepæl for registeret – og en klar forbedring av tilgjengeligheten til deltakelse i studier på MS.

Covid-19-pandemien er en av vår tids største utfordringer. Basert på tilgjengelig kunnskap anbefaler vi at alle pasienter med multippel sklerose (MS) tar imot tilbud om vaksine så raskt som mulig for å begrense smittespredning og minske faren for alvorlig sykdom.

Vårens tre digitale MS-konferanser er nå tilgjengelig på vår YouTube-kanal.

Nasjonal kompetansetjeneste for MS har ansvaret i Norge for en internasjonal spørreundersøkelse der vi ønsker å finne ut om, og eventuelt hvordan pandemien har virket inn på fysisk aktivitet hos personer med MS. Spørreskjema sendes via helsenorge.no.

Forrige uke vedtok Stortinget at regjeringen skal foreslå tiltak slik at flere MS-pasienter får delta i klinisk utprøving i Norge.

Vi ønsker å finne ut mer hva barn og unge som pårørende har behov for. Kan du hjelpe oss? Ta vår spørreundersøkelse. Undersøkelsen består av to deler: en del for foreldre til barn under 12 år, og en del for ungdom mellom 13-18 år. Undersøkelsen er helt anonym. 

Ny episode av MSpodden er lansert. Denne gangen er det satt fokus på pårørende.

Vil du være med på å utvikle og lede vårt arbeid innen fundraising? MS-forbundet søker giver- og innsamlingsrådgiver. En helt ny og spennende stilling! Søknadsfrist 15. juni

Under mandagens møte sa Beslutningsforum nei til to og ja til én ny behandling mot MS. Norske fagpersoner er redd for at avslagene gjør at Norge blir hengende etter. 

Påmeldingen til MS-konferansen «Kliniske studier på MS» er nå åpen.

En økende andel av MS-pasientene er koronavaksinert eller har fått tilbud om vaksinering. Kunnskapen om covid-19-forløp og vaksineeffekt ved de ulike MS-behandlingene øker. Nasjonal kompetansetjeneste for MS har sendt ut oppdaterte råd om koronavaksinasjon og MS-behandling. Rådene er utarbeidet i samarbeid med andre i fagmiljøet. 

Et nytt forskningsprosjekt skal se på vaksineresponsen etter vaksinering mot korona. Åslaug Rudjord Lorentzen, overlege ved Sørlandet sykehus, håper de fleste med MS takker ja til å delta.   

Når MS kommer veltende inn i livet, kommer mange i kontakt med ensomhetsfølelsen. Internasjonal MS-dag handler om å komme ut av denne følelsen, og bygge samhold og tilhørighet med menneskene rundt oss. 

Til høsten håper vi at vi igjen kan samles fysisk til MS-konferanse. Det er planlagt syv konferanser rundt om i landet. Årets tema er En bedre hverdag.

Kontaktinfo

Leder: Eli Mette Johansen
90 88 33 50


Ungkontakt: Linn Marie Schei
938 41 933

Hva Skjer?

MS-konferransen i Trondheim 27 september. Ta kontakt og meld dere på.NB!! Ny påmeldingsfrist

BASAR PÅ NAMSOS  27 OKTOBER V/REMA OG ROCK CITY

FAST TIRSDAGSTREFF!

Minner om at det hver 2.tirsdag i måneden kl. 18.00 arrangeres kaffetreff på lærings og mestringssenteret i Namsos! Dette treffet er åpent for alle medlemmer. Her er det mest fokus på det sosiale, men med åpning for å snakke sammen om sykdommen, og ikke minst treffe andre i samme situasjon.

Utover høsten er det også planlagt ulike temakvelder med fokuset; å leve med ms. Her må man gjerne komme med innspill til aktuelle temaer. På de fleste treffene serveres det kaker og kaffe (på dugnad fra de som deltar) og det loddes ut vin. (husk kontanter-50kr om man ønsker å delta i trekningen)VELKOMMEN!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.