Hopp til hovedinnholdet

Innherred og Namdal MS-forening

Medlemstreff på Ullvaren 14.juni kl 14 :-)

MS-forbundet er interessert i å komme i kontakt med deg/dere som har gode ideer til prosjekt der MS eller personer med MS er målgruppen.

Fikk du ikke med deg webinaret om seksualitet og samliv? Nå kan du se det på vår YouTube-kanal. 

Les mer om tid og sted for høstens MS-konferanser

Tidlig diagnostisering og tidlig oppstart av høyeffektiv behandling er hovedessensen i de nye faglige retningslinjene for behandling av MS som ble godkjent denne uken.

Regjeringen har besluttet at kommunene fra 12. september kan gi oppfriskningsdose mot covid-19 til risikogrupper mellom 18 og 64 år (i tillegg til alle over 65 år). Hva betyr det for deg med MS? 

Tirsdag 13. september klokka 18 sender MS-forbundet webinar med tema "MS - seksualitet og samliv".

13.000 personer i Norge har MS. Det finnes ingen kur. I anledning den nasjonale MS dagen 27. august trår vi til for MS-saken. Sammen sørger vi for at ingen skal møte MS alene.

MS-forbundet skal delta aktivt under årets Arendalsuke 15.-19. august. Kom innom standen vår på Sam Eydes plass! 

MS-forbundet har laget to informasjonsfilmer om MR og MS. Her får du svar på alt du lurer på før og under undersøkelsen.

For personer som får MS, er det viktig å komme raskt i gang med sykdomsbegrensende behandling.  Et norsk prosjekt som forkorter tiden det tar å komme i gang med behandling, har fått internasjonal anerkjennelse.

MS-forbundet holder sentralbordet og likepersonstelefonen har stengt i juli. 

Mange opplever dårligere virkning og flere bivirkninger etter bytte fra Fampyra til Fampridine Accord. MS-forbundet oppfordrer de det gjelder om å melde inn endret effekt til Relis via lokal nevrologisk avdeling. 

Har du tatt stamcellebehandling mot MS? NEVROVAX-studien utvides og vil undersøke hvordan personer  etter stamcellebehandling utvikler beskyttelse etter vaksiner.

Bli med på Kick off for unge med MS 23.-25. september. Påmeldingen er nå åpen! 

MS-forbundet har laget tolv treningsfilmer spesielt tilpasset deg med MS. Filmene er gratis og du kan trene hvor som helst med oss :-)

Mandag vedtok Beslutningsforum at Diroksimelfumarat (Vumerity) kan brukes til behandling av relapserende remitterende multippel sklerose (RRMS) hos voksne med MS.

Tirsdag 21. juni klokka 18 arrangerer MS-forbundet webinar med tema MS og utfordringer med blære og tarm. 

Hvordan få til en god samtale om MS med barn og ungdom? Det vil den nye FuelBoxen hjelpe til med! Med en skreddersydd løsning for barn og ungdom som MS-pårørende.

Internasjonal MS-dag 30. mai ble markert med at to millioner kroner bli gitt til forskning. Pengene er samlet inn av generøse givere i MS-forbundet. 

Fikk du ikke med deg digitalt dialogmøte om fatigue 12. mai? Nå kan du se opptaket her. Opptaket er tilgjengelig i 30 dager. 

Kontaktinfo

Leder: Eli Mette Johansen
90883350


Ungkontakt: Linn Marie Schei
93841933

Hva Skjer?

Forhåndsvarsel

Årsmøte for 2021 vil bli gjennomført 20.mars 2022 kl. 14 ved Tinos Hotell, Namsos.

Eventuelle saker må meldes inn til styret senest 4 uker før årsmøte. Innkallelse kommer. Hilsen Styret. 

FAST TIRSDAGSTREFF!

Minner om at det hver 2.tirsdag i måneden kl. 18.00 arrangeres kaffetreff på lærings og mestringssenteret i Namsos! Dette treffet er åpent for alle medlemmer. Her er det mest fokus på det sosiale, men med åpning for å snakke sammen om sykdommen, og ikke minst treffe andre i samme situasjon.

Utover høsten er det også planlagt ulike temakvelder med fokuset; å leve med ms. Her må man gjerne komme med innspill til aktuelle temaer. På de fleste treffene serveres det kaker og kaffe (på dugnad fra de som deltar) og det loddes ut vin. (husk kontanter-50kr om man ønsker å delta i trekningen)VELKOMMEN

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.