Hopp til hovedinnholdet

Odda og Omegn MS-forening

Velkommen til Odda og Omegn MS-forening

Årsmøte 2020 blir avholdt tirsdag den 17 mars kl 18:00 på Bokkotunet 

Vanlige årsmøtesaker 

Det blir enkeltbeverting etter møtet 

En tøff operasjon i et fremmed land, uten garanti for å bli bedre. Malene Johnsen er likevel ikke i tvil om at turen til Moskva for stamcellebehandling er det beste alternativet. Les om henne i MS-blad nr. 3, og følg reisen hennes til Moskva her

MS-forbundet har laget åtte treningsfilmer spesielt tilpasset deg med MS. Filmene er gratis tilgjengelig på nett. Til vinteren kommer det enda flere filmer.

Til høsten håper vi at vi igjen kan samles fysisk til MS-konferanse. Det er planlagt syv konferanser rundt om i landet. Årets tema er En bedre hverdag.

Mandag fikk tre MS-behandlinger nei til innføring i Norge av Beslutningsforum. MS-forbundet fortviler. 

Er du mellom 18 og 40 år og har MS? Det er fortsatt noen få ledige plasser igjen på kick off! Førstemann til mølla

FHI har utarbeidet en oversikt over hvilke personer som anbefales en tredje dose. De aktuelle pasientene må selv ta kontakt med vaksinasjonskontoret i sin kommune. 

Her finner du oppdatert generell informasjon om koronavaksine, covid-19 og MS, samt informasjon om den pågående Nevrovax-studien.

Torsdag 26. august kl. 18-19.15 blir det digital filmpremiere direkte fra Litteraturhuset i Oslo, 

Deltagerne våknet til strålende sol og perfekte temperatur for sykling søndag morgen. 30 motiverte syklister var klare for første av fire dager med sykling. Og dagen avsluttet med deltagelse på NRKs Sommerskuta!

De fleste som får MS-diagnosen er mellom 20 og 40 år. Unge med MS er derfor en viktig målgruppe for MS-forbundet. Nå er MS-forbundets ungutvalg gjenvalgt og utvidet! 

17. juni 2021 godkjente det europeiske legemiddelverket EMA (European Medicines Agency) utvidet indikasjon for Aubagio til barn mellom 10–17 år som har attakkvis MS (RRMS). Godkjennelsen baserer seg på data fra fase 3-studien TERIKIDS.

Fra og med uke 27 tilbys det en ekstra dose vaksine til utvalgte pasienter i studien NEVROVAX

MS-forbundet holder sentralbordet og kontoret sommerstengt i juli.

Juni hvert år arrangerer Kvalavåg Montessoriskole «Skolejoggen» der de samler inn penger til et veldedig formål. I år gikk pengene til MS-forbundet.

Har du fått invitasjon til Nevrovax-studien eller vil ha tilsendt invitasjonsbrev? Her finner du viktig informasjon fra studieledelsen. 

I juni har registrerte i Norsk MS-register og biobank fått tilsendt to invitasjoner til deltakelse i studier via Helsenorge.no. Tilbudet representerer en milepæl for registeret – og en klar forbedring av tilgjengeligheten til deltakelse i studier på MS.

Covid-19-pandemien er en av vår tids største utfordringer. Basert på tilgjengelig kunnskap anbefaler vi at alle pasienter med multippel sklerose (MS) tar imot tilbud om vaksine så raskt som mulig for å begrense smittespredning og minske faren for alvorlig sykdom.

Vårens tre digitale MS-konferanser er nå tilgjengelig på vår YouTube-kanal.

Nasjonal kompetansetjeneste for MS har ansvaret i Norge for en internasjonal spørreundersøkelse der vi ønsker å finne ut om, og eventuelt hvordan pandemien har virket inn på fysisk aktivitet hos personer med MS. Spørreskjema sendes via helsenorge.no.

Ny episode av MSpodden er lansert. Denne gangen er det satt fokus på pårørende.

Kontaktinfo

Leder: Lars Ole Hammersland
90 10 39 57

Årsmøte 2020 blir avholdt tirsdag den 17 mars kl 18:00 på Bokkotunet

Vanlige årsmøtesaker 

Det blir enkeltbeverting etter møtet 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.