Hopp til hovedinnholdet

Aubagio godkjent i Europa til barn mellom 10-17 år

(Illustrasjonsbilde)

17. juni 2021 godkjente det europeiske legemiddelverket EMA (European Medicines Agency) utvidet indikasjon for Aubagio til barn mellom 10–17 år som har attakkvis MS (RRMS). Godkjennelsen baserer seg på data fra fase 3-studien TERIKIDS.

Prof. Elisabeth G. Celius er veldig glad for nyheten. 

-Det er utrolig viktig at det er gjennomført en kontrollert studie på barn og at vi derfor har et medikament med både dokumentert effekt og sikkerhet som kan benyttes hos denne gruppen. Tidlig, effektiv behandling er svært viktig for å begrense sykdomsutviklingen. Behandling med en tablett daglig er enkelt å gjennomføre også for barn og tillater dem å leve et ganske normalt liv til tross for sykdom og behandling, sier hun i en pressemelding. 

I Norge får ca. 10-20 barn diagnosen MS hvert år. Sammenlignet med voksne som får MS, har barn oftere flere attakker og en større lesjonsbyrde. 

På grunn av tidlig sykdomsdebut forekommer irreversibel funksjonshemming og sekundær progresjon ofte i en tidligere alder enn voksne med MS. 

Aubagio (teriflunomid) er godkjent i mer enn 80 land og brukes av mer enn 110.000 pasienter globalt til behandling av voksne pasienter med attakkvis MS. 

   

TERIKIDS-studien

TERIKIDS er en randomisert fase 3-studie som inkluderte 166 barn med attakvis MS. 166 barn fikk Aubagio (teriflunomid), mens 57 barn fikk placebo. 

Resultatene viste god effekt. Aubagio ble godt tolerert og hadde en håndterbar sikkerhetsprofil, opplyser Sanofi en pressemelding. 

Mer informasjon om TERIKIDS-studien finnes her.

        
Aubagio til bruk hos barn 10-17 år må gjennom en vurdering hos Statens Legemiddelverk og Beslutningsforum før den eventuelt blir tilgjengelig for norske MS-pasienter. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.