Hopp til hovedinnholdet

Fem prosjekter fikk støtte fra ExtraExpress

Gjennom ExtraExpress kan foreninger søke midler til lokale prosjekter. (Foto: ExtraStiftelsen)

Ved gårsdagens tildeling av ExtraExpress-midler, fikk MS-forbundet innvilget fem prosjekter av i alt 34 innsendte søknader.

Totalbeløpet til MS-forbundet fra ExtraExpress for vårens søknader er på 78 000 kroner. MS-forbundets generalsekretær, Mona Enstad, mener dette er viktige midler som går direkte til aktiviteter i lokalforeningene

- Dette er viktige prosjektmidler for våre foreninger.  Med kort vei fra ide til prosjekt øker gjennomføringsevnen, og vi får masse helse for hver krone. ExtraExpress har gjort søknadsprosessen enkel og effektiv, noe som gjør at flere søker og vi får satt flere gode ideer ut i livet, sier Enstad.

    

De som har fått støtte er:

Bowling og sosiale treff

Et sosialt og aktivt treff hvor de som deltar får vært fysisk aktive, trent noe balanse og samtidig vært sosiale underveis og i etterkant hvor de samles til kaffe og noe og spise. Tilbudet skal foregå på dagtid.

Treffet er i første rekke for medlemmer av lokalforeningen, men også for de som ønsker å bli kjent med foreningen er dette en fin måte å bli kjent på.

Gjennomføres i regi av Aust-Agder MS-forening.

                              

FamilieGrillDag i Fransehagen

En familiedag der barn og voksne pårørende kan treffe likesinnede.

Mange av medlemmene er familier med barn/ungdom, og dette er en fin anledning og «nå» disse medlemmene når en kan tilby en aktivitet som samler familien. En tenker særlig viktigheten for barn av personer med MS. Det å møte andre i samme situasjon kan være til stor nytte og verdi. Det å vokse opp i en familie med en syk omsorgsperson kan ofte være en ensom og krevende rolle.

Gjennomføres i regi av Haugaland MS-forening.

            

Historiske byvandring tilpasset rullestol

I samarbeid med byguidene i Trondheim skal man arrangere en historisk vandring i Trondheim, som lar seg gjennomføre både i rullestol og eventuelt andre hjelpemidler. Målsettinga med felles guidet tur er å få til en miks av medlemmer til å hjelpe hverandre gjennom egen by, for å kjenne på vårlufta og bli bedre kjent med nære omgivelser.

Gjennomføres i regi av Trondheim og Omegn MS-forening.

           

Korsn kan vi leve godt i dag?

Kurs med tema som omhandler det å være pårørende, betydningen av å ta vare på egen helse og hvor det gis forslag til grep/tiltak som kan dempe deres belastninger. Gjennom innledninger og erfaringsutveksling i grupper, er det ønskelig å oppnå en bevisstgjøring av dette hos pårørende så vel som hos den som eier sykdommen.

Gjennomføres i regi av Tromsø og Omegn MS-forening.

           

Å være den det ikke gjelder

Prosjektet er en konferanse for pårørende for deling av erfaringer. Målsettingen er å gi pårørende faglig kunnskap om MS-diagnosen, informasjon om pårørendes rettigheter og muligheter. Det blir foredragsholdere fra ulike fagmiljø innen håndtering av pasienter og pårørende. Det skal være et samarbeid med Pårørendesenteret i Stavanger, MS-sykepleier og nevrolog ved SUS. I tillegg kommer en terapeut som skal snakke om: psykisk helse, motivasjon- og endringsarbeid.

Gjennomføres i regi av Rogaland MS-forening.

    

Om ExtraExpress

ExtraExpress er en forenklet søknadsrunde for ExtraStiftelsens medlemsorganisasjoner. Målet med ordningen er å stimulere til lokal aktivitet og mer frivillighet. I denne runden søkte totalt 558 prosjekter om midler. Sum til bevilgning var på kr. 6.044.000.-  256 søknader fikk innvilget støtte med en tildelingsprosent på 28.

Lykke til med midlene og gjennomføringen til de som har fått midler, og velkommen igjen til alle med søknader i september 2019!

Har du en god prosjektide?

Det er mange muligheter å søke midler gjennom ExtraStiftelsen. MS-forbundet er alltid interessert i å komme i kontakt med de som har en god ide de ønsker å gjennomføre. Dersom du sitter med en god ide du har lyst å diskutere og få råd til hvordan du kan gjennomføre, er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Les mer om hvordan du går frem her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.