Hopp til hovedinnholdet

Ocrelizumab godkjent i USA

Den amerikanske legemiddelmyndigheten FDA har godkjent Ocrelizumab for behandling av attakkvis og primær progressiv MS. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Den første bremsemedisinen for progressiv MS er nå godkjent i USA. I Europa ventes en avgjørelse først om et halvt års tid.

Personer med primær progressiv MS (PPMS) i USA kan for første gang motta såkalt forebyggende MS-behandling etter at Ocrelizumab (Ocrevus) nå er godkjent av den amerikanske legemiddelmyndigheten, FDA. Det opplyser legemiddelfirmaet Roche i en pressemelding.

Det forventes at den europeiske legemiddelmyndigheten, EMA, tar en avgjørelse om Ocrelizumab i løpet av siste halvår i 2017.

Godkjennelsen i USA for PPMS bygger på ORATORIO-studien, som viste at Ocrelizumab over en treårs-periode bremset sykdomsutvikling og tegn på sykdomsaktivitet noe, sammenlignet med placebo.

Det er ennå ikke klart om alle pasienter med PPMS, eller bare de relativt nydiagnostiserte, vil få tilbud om Ocrelizumab. I forbindelse med en eventuell godkjennelse fra EMA, vil det sannsynligvis bli gitt retningslinjer for dette.

    

Gode resultater for attakkvis MS

Ocrelizumab (Ocrevus) er i USA også godkjent for attakkvis MS. Godkjennelsen bygger på to store studier, OPERA I og OPERA II. De viser at Ocrelizumab halverte det årlige antallet attakker sammenlignet med høydose Rebif, og bremset sykdomsutvikling og lesjoner i hjernen over en toårs-periode. 

Overlege ved Haukeland universitetssykehus, Kjell-Morten Myhr, opplyser til ms.no at han har prøvd ut Ocrelizumab i Norge. Han mener resultatene fra OPERA-studiene er svært gode og har sammenlignet dem med resultatene man har sett i behandling med Lemtrada (alemtuzumab). Myhr har også uttalt at han ikke ser noen grunn til at Ocrelizumab ikke kan bli førstelinjebehandling ved MS i Norge.

      

Vi kommer tilbake med mer om Ocrelizumab både på hjemmesiden og i MS-bladet når medikamentet eventuelt blir godkjent også i Europa. (Red.)

Les pressemeldingen fra Roche

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.