Bjarni Dagbjartsson sitter i rullestolen og kikker mot kamerat
Hjem / Stopp nedbyggingen av livsviktig helsehjelp for personer med MS

Stopp nedbyggingen av livsviktig helsehjelp for personer med MS

Du har kanskje sett det allerede: Det kan nå bli slutt på at personer med MS får tilgang på den beste hjelpen til å mestre livet med sykdom.

Mange personer med MS får i dag kjempegod hjelp fra rehabiliteringssentre som befinner seg utenfor sykehus og kommunehelsetjeneste. Her lærer du å mestre livet med en tøff sykdom, både fysisk, sosialt og kognitivt. Her ser de hele mennesket, ikke bare enkeltdeler av kroppen. Dette hjelper mennesker med MS til å stå i arbeid, fungere i dagliglivet og unngå ytterligere forverring med behov for sykehusinnleggelse og store pleie- og omsorgsbehov.

Det kan bli slutt på at personer med MS får
tilgang på den beste hjelpen til å mestre livet med sykdom. Vi forventer nå at regjeringen styrker satsingen på rehabilitering.

Magne Wang fredriksen
Portrettbilde av generalsekretær Magne Wang Fredriksen
Generalsekretær Magne Wang Fredriksen

Tverrfaglige spesialiserte rehabiliteringssentre, som MS-senteret i Hakadal, tilbyr tjenester til alle, uansett hvilken helseregion du hører til. Dette kan det nå bli slutt på. I den nye nasjonale helse- og samhandlingsplanen er det mangelfull omtale av rehabilitering for nevrologiske sykdommer. Det høres kanskje ikke så farlig ut, men det gjør faktisk at tilbud som MS-senteret står i fare.. Når helseregionene nå skal ha disse  behandlingsplassene ut på anbud igjen, kan tilbudet endres drastisk. Det kan gi kortere opphold, kun dagopphold, større egenandeler og at mer blir lagt til egen kommune i stedet for de nasjonale, tverrfaglige sentrene.

Vi trenger DIN hjelp 

Din gave er avgjørende for at vi kan gå hardt inn i den politiske kampen for å redde tilbudene - både nå og i fremtiden. Vit at vi setter utrolig stor pris på alle bidrag. Tusen takk!

Vil du lese enda mer om saken?

Sigbjørn Drevland og Ror Tore Hanssen på vei over fotgjengerfeltet