Hopp til hovedinnholdet

Utprøvende behandling - noe for deg?

MS-forbundet har sammen med flere andre pasientorganisasjoner utviklet et eget informasjonshefte for deg som vurderer å delta i utprøvende behandling. 

Kliniske studier, eller utprøvende behandling, er forskning på effekten av nye legemidler eller nye behandlingsmetoder. Som deltaker i slike studier kan du få tilgang til nye medisiner før de kommer på markedet.

Det er også viktig å være bevisst på at det finnes en risiko knyttet til å delta i kliniske studier. Medisinene kan gi bivirkninger som er ukjente fra før og effekten kan være uviss.  

Det nye informasjonsheftet Utprøvende behandling - noe for meg? gir svar på en del spørsmål som blant annet omhandler risiko, rettigheter og ansvar. 

          

Gratis informasjonshefte

Formålet med det nye informasjonsheftet er å gjøre kvalitetssikret informasjon om utprøvende behandling lettere tilgjengelig for pasienter og pasientforeninger. Heftet blir trykket opp i et begrenset antall eksemplarer, men er også tilgjengelig for gratis nedlasting som e-bok.

Last ned heftet her

Informasjonsheftet inneholder flere henvisninger og aktive lenker til den offentlige portalen Helsenorge.no. Der finnes også informasjon om utprøvende behandling og en oversikt over 
studier som pågår i Norge innen forskjellige regioner, sykdomsområder og sykdommer.

       

Heftet er utarbeidet av Novartis i samarbeid mellom MS-forbundet, LHL, Spafo Norge, Hodepine Norge, CarciNor, Føflekkreftforeningen, Astma- og allergiforbundet, Psoriasis- og eksemforbundet, RP-foreningen, Norsk Revmatikerforbund og LMI (Legemiddelindustriforeningen).

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.