Hopp til hovedinnholdet

MS-veileder i ny drakt

(Illustrasjonsbilde: Andreas Sunde)

Fra før har kompetansetjenesten allerede tilgjengeliggjort mye og god informasjon om MS i det som kalles Norsk MS-veileder. Denne ble først lansert i 2016, men er nå relansert med betydelig forbedret brukervennlighet og enklere språk.

- Temaene som tas opp i MS-veilederen er mye de samme som i e-læringskurset "MS - hva nå?", men MS-veilederen inneholder mer utfyllende og omfattende informasjon. I tillegg er det større fokus på å gi kunnskap om rettigheter, og om å leve best mulig med en kronisk sykdom, forteller Tori Smedal som er spesialfysioterapaut ved kompetansetjenesten.

- MS-veilederen inneholder blant annet informasjon om MS-symptomer og behandlingen av disse, samt om andre viktige tema rundt det å leve best mulig med en kronisk sykdom. På slutten av de fleste kapitlene er det lagt inn lenker til andre aktuelle informasjonskilder, som blant annet kortfilmer, podkaster, vitenskapelige artikler, bøker og brosjyrer, forklarer Smedal.

Du finner MS-veilederen her

        

Godt oppslagsverk

MS-veilederen fungerer som et godt og utfyllende oppslagsverk. Det er oversiktlig, og informasjonen er delt inn i kapitler og underkapitler. Det er også en søkefunksjon på innholdet. 

Målet med e-læringskurset "MS - hva nå?" og MS-veilederen er å bidra til å øke kunnskapen og forståelsen for MS. Dette skal gi pasientene et bedre utgangspunkt for aktiv medvirkning underveis i egen behandling. Informasjonen er tilrettelagt for personer med MS og deres pårørende, men er tilgjengelig for alle som ønsker å sette seg inn i hva MS er, og hvordan sykdommen arter seg.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.