Hopp til hovedinnholdet

Ny MS-medisin godkjent

MS-medisinen Kesimpta ble i dag godkjent for behandling av voksne med relapserende remitterende MS (RRMS).
– Dette er et paradigmeskifte og et riktig skritt mot persontilpasset behandling, jubler generalsekretær i MS-forbundet Magne Wang Fredriksen.

For første gang på flere år er en ny MS-medisin godkjent her i landet. Kesimpta med virkestoffet ofatumumab er en høyeffektiv medisin som du ikke må til sykehuset for å få, men kan ta selv hjemme.

- Kesimpta ble presentert på Ectrims i fjor, som en av de beste og mest effektive MS-medisinene på markedet. Det er en stor nyhet at denne nå blir tilgjengelig i Norge, påpeker en glad Wang Fredriksen. 

- Det er bare å berømme partene. Her han man jobbet langsiktig, konstruktivt og lenge for å nå målet. For første gang siden 2019 har man endelig lykkes med å få landet en avtale, som gjør at vi kan tilby personer med MS, effektiv behandling.

Nevrolog ved Haukeland universitetssykehus, Øivind Torkildsen, deler MS-forbundets begeistring.

- Jeg synes dette er veldig gledelig. Dette gir oss som behandlere nye muligheter for pasienter som ikke tolererer dagens b-cellebehandling. Det vil derfor være svært viktig for de pasientene dette gjelder.

Også professor og overlege ved Oslo universitetssykehus, Elisabeth Celius, applauderer beslutningen. 

- Dette var veldig morsomt og etterlengtet. Det gir oss flere muligheter til å velge – og til å gi rett behandling til rett pasient.

Kesimpta blir tilgjengelig for norske pasienter fra 1. april.

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.