Hopp til hovedinnholdet

Nytt forskningssenter for kliniske forsøk

Kjell-Morten Myhr, overlege på Nevroklinikken og professor ved UiB, skal lede det nye forskningssenteret (Foto: Olav Førde)

Haukeland får landets første senter for klinisk forskning. Kjell-Morten Myhr skal lede senteret. 

Forskningsrådet har tildelt Haukeland universitetssjukehus 20 millioner årlig til å bygge opp et senter for klinisk behandling av hjernesyk­dommer. Det nye senteret som får ­navnet Neuro-Sysmed, får 20 millioner i inntil åtte år, til sammen opptil 160 millioner kroner. Målet med senteret er at flere pasienter fra hele landet skal få mulighet til å delta i utprøving av nye medisiner, noe som vil gi bedre tilgang på den nyeste og beste behandlingen.

Senteret skal ha hovedfokus på hjernesykdommene demens, Parkinson, ALS og MS.

Kjell-Morten Myhr, overlege på Nevroklinikken og professor ved UiB, skal lede det nye senteret, som blir et samarbeid ­mellom universitetet og syke­huset. Myhr har tidligere vært leder for Nasjonal kompetansetjeneste for MS.

Nevroklinikken på Haukeland leder den pågående utprøvingen av stamcellebehandling av multippel sklerose (MS). Myhr sier til Bergens Tidene at han regner med at MS-forskningen har veid tungt i konkurransen om det nye senteret.

      

Mer informasjon om det nye senteret kommer i årets MS-rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.