Illustrajonsbilde av en person som sitter foran en pc.
Hjem / Om oss / For tillitsvalgte / Webredaktører i MS-forbundet

Webredaktører i MS-forbundet

Her kan dere som er webredaktører i lokalforeningene finne nyttig informasjon.

Veiledere nye nettsider

Elementer i wordpress

På nettsidene er mange ulike elementer designet for oss. Nettsidene blir mest brukervennlige og ryddige hvis vi bruker de elementene. De er også laget for å fungere på ulike skjermtyper og enheter.

For eksempel er det fint med like overskrifter. Bruk derfor elementet som heter overskrift når du skal ha en overskrift.

Hvis du har innspill eller er uenig i designet, kan du sende det inn som forslag til administrasjonen. Ikke prøv å lage et eget design. Det blir veldig rotete med mange ulike design.

Disse kan dere bruke:

Avsnitt. Det er ren tekst som dette. Skriv absolutt mest mulig av teksten med helt vanlig skrift. Hvis det blir mye fet og kursiv eller lignende, blir det vanskeligere å lese.

Liste

  • Liste. Det blir som denne
  • Flere punkter i lista (som her) får du ved å trykke enter.

Overskrifter

Dette er en overskrift (H2)

Dette er også en overskrift (H3)

Dette er også en overskrift (H4) (også videre)

Faktaboks

Denne heter "faktaboks", men vi bruker den på lokalforeningssidene som en post-it-lapp. Kan brukes når du har en kort tekst, for eksempel om et fast arrangement. For mange faktabokser blir rart, da er det bedre med vanlig tekst.

Du kan også lage en faktaboks som utvider seg

Da må du først merke boksen, deretter kune av på Minimer under innstillingene til faktaboksen (i høyre kolonne). I denne kan du kun legge inn tekst, hvis du vil ha inn bilder eller filer, kan du bruke ekspanderende liste.

d

Nedlastbare filer

Du kan legge ut nedlastbare filer. Kun nødvendige filer skal ligge ute, nettsidene er ikke et arkiv for gamle dokumenter. Det forstyrrer søk og gjør nettsidene rotete.

Nedlastbare filer kan være veldig relevant i forbindelse med årsmøtet. Legg filene inn på siden for arrangementet, så finner de som skal dit lett fram.

Pass på at du har et filnavn som forteller hvilken forening og beskriver filen. For eksempel "Kristiansand regnskap 2023" Husk å lagre filen under din egen forenings mappe i Mediebiblioteket.

Knapp

En knapp er egentlig en fremhevet link. Knapper skal brukes litt varsomt. På alle lokalforeningssidene er det høyt oppe en tydelig knapp for å melde seg inn. Hvis du i tillegg lager mange andre knapper, mister den ene knappen sin oppmerksomhet. Da kan det bli færre innmeldinger. Bruk derfor knapper med varsomhet.

Det går an å lage knapper som ikke er så synlige som den oransje. ved å klikke på knappen kan du i høyrepanelet velge "Blokk" også "Omriss". da får du en mer diskret knapp - til bruk for link til facebookgruppe for eksempel. Men også der kan det bli for mange knapper, vær litt sparsom med knappene rett og slett.

Lenke

I stedet for mange knapper kan du lage linker. de kan du også lage i en liste. Du kan velge å lenke et ord eller flere ord. Merk ordene og klikk på lenkesymbolet. Husk å huke av for at vinduet skal åpnes i en ny fane hvis du ikke vil lede gjestene bort fra den siden de besøker.