Hjem / Aktuelt / En hjertevarm testamentgave til MS-forbundet

En hjertevarm testamentgave til MS-forbundet

I en verden der generøsitet og medmenneskelighet ofte står i skyggen av hektiske hverdagsliv, er det historier som Einar Barhaugen, som minner oss om den hjertevarme innsatsen mange gjør, selv etter sin død. Gjennom en betydelig testamentgave til MS-forbundet, har Einar etterlatt en gave som strekker seg langt utover hans levetid.

Einar og kona Gerd sammen

Vi snakket med hans enke, Gerd Guddingsmo, som delte et langt liv med Einar. De ble sammen i 1995 da de begge var godt voksne. Einar bodde i Otta og Gerd i Verdal. De valgte å bo nær familiene sine, og Einar tok seg av sitt barndomshjem og sin syke far fram til 2007. Da flyttet de sammen til Verdal og forlovet seg. Selv om Einar ikke hadde egne barn, ble han "bestefar" for Gerds sønns tre gutter. - Det å få lov til å være “bestefar” var noe han verdsatte svært høyt, minnes Gerd.

Et varmt menneske med lidenskap for musikk

En av Einars store lidenskaper var musikk. Han briljerte i mange år på Rondane høyfjellshotell før han tok steget til å bli organist. Han var en svært dyktig musiker, men livet tok en uventet vending da Einar fikk et hjerneslag. Konsentrasjonsutfordringer hindret ham fra å nå sitt fulle potensial, som førte til at han la karrieren på hylla.

- Einar var en flink og snill mann og bar med seg et hjerte fylt av omsorg for andre. Dette ble spesielt tydelig da jeg ble diagnostisert med MS i en alder av 48 år. Min MS har heldigvis vært mild, men det som har utfordret meg mest, er at jeg kan fort bli veldig sliten. De fleste dagene går relativt greit, og sykdommen påvirket aldri forholdet vårt, takket være hans urokkelige støtte. Han visste alltid når jeg trengte hvile eller ro. Han tilrettela for det, noe jeg satte stor pris på!

Den betydningsfulle gaven

Hans testamentariske gave til MS-forbundet kom som et resultat av Gerds MS-diagnose.- Både jeg og Einar tenkte ofte på dagens unge som sliter mye mer med sin MS enn jeg har gjort og ønsket å gjøre en forskjell for dem. Så avgjørelsen om å gi til MS-saken var en beslutning vi tok sammen, forteller Gerd. I tillegg var testamentet viktig for Einar, som ikke hadde egne barn. På den måten fikk han bestemme hva pengene skulle gå til etter hans død. Det føles ekstra fint å fullbyrde hans ønske om å støtte forskningen og annet viktig arbeid MS-forbundet gjør. Vi har jo kommet langt i dag, men det trengs fortsatt mer forskning, avslutter Gerd.

Einar ble 73 år og døde den 3. juli 2022 etter kort tids sykdom. Hans minne lever videre og vil fortsette å berøre og gi håp for andre gjennom arbeidet som nå blir mulig. Pengene som Einar gav til MS-forbundet vil bli brukt på forskning, til å sørge for at det er gode kurs og tilbud for mennesker med MS over hele landet, og på å jobbe for politisk gjennomslag for MS-saken. Vi kondolerer til Gerd og takker varmt for gaven.

Vil du gi en gave i ditt testament?

Har du en hjertesak du ønsker skal leve videre etter at du er gått bort? Da kan det å skrive et testament være en fin måte å la din vilje komme frem på. En testamentarisk gave til MS-forbundet bidrar til at MS-rammede kan få et bedre liv.