Hjem / Aktuelt / Styrker hjertesaken sin gjennom testamentarisk gave

Styrker hjertesaken sin gjennom testamentarisk gave

På 30-årsdagen kjente Wibeke at foten sovnet, fire måneder etterpå får hun sitt første attakk og får lammelser fra brystet og ned. Det tok ett år før hun kunne gå ordentlig igjen. Støtten og fellesskapet Wibeke har funnet gjennom MS-forbundet har vært så gull verdt at Wibeke har fått hjertesaken inn i testamentet sitt.

Bilde av WIbeke foran vann mens hun holder norske flagg i luften

For personer som lever med MS, som Wibeke Bergheim Lund, er støtten fra organisasjoner som MS-forbundet uvurderlig. – Valget om å tilgodese MS-forbundet i mitt testament handler om mer enn bare økonomisk støtte. For meg er det en gest som kan forvandle livene og styrke mulighetene til mennesker med MS.

Gaver gitt til MS-forbundet sørger for at ingen trenger å møte MS alene, gjennom etablering av møteplasser, opplæring av likepersoner og utvikling av støtteordninger. Det er disse tilbudene Wibeke har vært så takknemlig for, og som hun ønsker andre også skal få gleden av. Hun har selv vært en politisk aktiv person gjennom store deler av livet, og ser på MS-forbundet som en seriøs aktør som virkelig forstår behovene til personer med MS. – Jeg har funnet et støttende fellesskap, og føler meg trygg på at organisasjonen vil være en pålitelig ressurs for medlemmene sine, forteller hun. Som medlem har hun opplevd betydningen av å møte likesinnede, og motta oppdatert informasjon om MS.

Et naturlig valg

I over 20 år har Wibeke vært medlem av MS-forbundet.  – Jeg synes det er viktig og naturlig å skulle bidra, særlig til en organisasjon som har vært og er så viktig for meg. Siden jeg ikke har barn var det også veldig viktig for meg å skrive et testament slik at jeg får fordele arven min slik jeg selv ønsker. Wibeke understreker viktigheten av å inkludere veldedige organisasjoner i testamentet. For henne er det ikke bare en siste gest før man forlater verden, men en måte å etterlate seg en varig arv som hjelper andre. – Jeg vil oppfordre andre til å gjøre det samme. Det er en fin form for medmenneskelighet, sier Wibeke.

En god gjerning

- Jeg vet at jeg hjelper noen med de pengene, og det er fint å tenke på. At forbundet kan jobbe videre med å ta vare på folk, opplyse og gi nettverk – det føles godt. Å gi tilbake til samfunnet gjennom testamentariske gaver er ikke bare en praktisk handling, men en meningsfylt og varig arv som forandrer liv. Wibeke minner oss om den betydelige innflytelsen vi kan ha gjennom våre siste handlinger, og betydningen av å la vår arv leve videre gjennom støtte til våre hjertesaker, selv etter at vi har forlatt denne verden.

Vil du gi en gave i ditt testament?

Ønsker du å støtte din hjertesak selv etter at du har gått bort? Å skrive et testament hvor du inkluderer en organisasjon som er viktig for deg, er en god måte å se til at din arv lever videre. Testamentariske gaver til MS-forbundet gir personer med MS og deres pårørende gode liv.

Her kan du lese mer om å gi en gave i ditt testament