Hopp til hovedinnholdet

Behandling

Det finnes i dag ingen behandling som kan kurere MS. Men man kan bremse utviklingen og behandle symptomene.

Det finnes et stort antall muligheter i behandlingen av MS. Ingen metoder er fullgode, og behandlingsopplegget må tilpasses den enkelte pasient. I tillegg til behandling med legemidler kan det være nyttig med hjelp fra blant andre fysioterapeut og ergoterapeut.

Det foregår mye forskning på behandling av MS, og man forsøker hele tiden å finne nye og bedre medisiner. I tillegg til de medisinene som er omtalt her, er en rekke stoffer under utprøving.

MS er en sykdom man ennå ikke har helbredende behandling for. Man må derfor leve med sykdommen fra dag til dag resten av livet.

Personer med MS i Norge bruker en lang rekke andre behandlinger enn MS-medisiner. 52 prosent bruker såkalt alternativ behandling.

Røykere har dobbelt så stor risiko for å utvikle MS som personer som ikke har røykt, sier professor Trond Riise. Ta en telefon og få hjelp til å kutte røyken.

Hvordan få frem dine utfordringer og prioriteringer for å få en bedre hverdag med MS? Hvordan oppnå den gode samtalen når du er til kontroll?

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.