Hopp til hovedinnholdet

Fotoutstillingen har landet

Fotoutstillingen utenfor MS-Senteret Hakadal. (Foto: Siri Hansen-Urdal)

Etter å ha reist land og strand i Norge, kom fotoutstillingen «PS! Jeg har MS» til MS-Senteret Hakadal hvor den nå står permanent.

Til vakre toner fra saksofonist Tore Ljøkjel ble fotoutstillingen «PS! Jeg har MS» avduket på MS-Senteret Hakadal. Etter rundreise landet rundt står fotoutstillingen nå permanent utenfor senteret.

Fotoutstillingen viser hvordan seks ulike personer lever med MS. Her kan du se et utsnitt fra livet til en nybakt mamma, en eventyrer, en sauebonde, en bibliotekassistent, en sykkelentusiast og en musiker. Fellesnevneren er at de alle lever med MS på hver sin måte.

       

Livsglede

Varaordfører i Nittedal, Inge Solli åpnet arrangementet.

- Det første som slo meg da jeg så fotografiene var at jeg ble glad. Bildene stråler livsglede og mestring. Den gir glede og håp for fremtiden!

Utstillingen ble avduket på den internasjonale MS-dagen 31.mai 2017 på Rådhusplassen i Oslo. Den har vært innom flere byen før den endte opp på MS-senteret. Her skal den stå for å skape synlighet rundt MS og vise at ingen bare er sin diagnose. Utstillingen viser først og fremst hvem man er, også om man har MS. 

Varaordfører i Nittedal klippet snora under åpningen. Her sammen med John-Kenneth Nyhus, daglig leder ved MS-Senteret og Lise Johnsen, styreleder i MS-forbundet. (Foto: Siri Hansen-Urdal)

        

Hele familien berørt

Nina-Karin Laakso Søreng er en av de portretterte i utstillingen. For henne er det viktig å vise at selv om hun har en alvorlig kronisk diagnose, kan leve et godt liv.

- For meg er utstillingen med på å fjerne mytene rundt det å leve med MS. Samtidig er det viktig å vise at MS rammer på mange måter og påvirker hele familien. Familien min har vært sterkt preget av min MS, men som min sønn sa en gang «vi kom oss gjennom det mamma».

Nina-Karin har vært på opphold på MS-Senteret hele sju ganger og synes det er stort at bildet av henne og familien nå står permanent på et sted som har betydd mye for henne.

Nina-Karin Laakso Søreng er avbildet sammen med familien på gården i Gudbrandsdalen. (Foto: Siri Hansen-Urdal)

        

Konseptet

Fotografen som tar bildene til utstillingen, heter Fredrik Arff. Portretter er jo ofte – nettopp – et bilde av ett menneske, alene. Det er imidlertid få av oss som er helt alene. Vi forholder oss til venner, familie, arbeidsgivere, kolleger. De er alltid en del av vår verden. Fotografen har derfor blandet disse begrepene ved å lage en portrettserie med de menneskelig omgivelsene: hovedpersonen fremstår på hvit bakgrunn.  De andre i «vanlig» bakgrunn.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.