Hopp til hovedinnholdet

Ny vurdering av Tysabri

Folkehelseinstituttet har bedt om en ny vurdering av MS-medisinen Tysabri. Årsaken er at den nå kommer i en form der pasienten selv kan ta medisinen og kostandene dermed blir lavere.

Tysabri var en av medisinene som Beslutningsforum for nye medisiner fjernet i 2019. nå har den kommet i annen form der pasientene selv kan ta den, uten å må inn på sykehuset. Det vil senke kostandene.

- Det er gledelig om vi får Tysabri tilgjengelig igjen. Medikamentet burde vært tilgjengelig uansett form. MS er en av de alvorligste sykdommene vi har og skal man kunne gi persontilpasset behandling, må nevrologene kunne skrive ut alle tilgjengelige medikamenter. Det sier generalsekretær i MS-forbundet Magne Wang Fredriksen.

Fra intravenøs til subkutan

Tidligere måtte man inn på sykehuset og få Tysabri intravenøst. Nå kommer den som subkutan injeksjon som betyr at den sprøytes inn i underhudsvevet. På denne måten kan pasientene selv ta medisinen hjemme.

Leder for Nasjonal kompetansetjeneste for MS, Lars Bø, sier til Dagens Medisin at det fortsatt er uklart om Tysabri kan tas utenfor sykehuset. Samtidig tror han Bestillerforum har bedt om en oppdater prisvurdering fordi det kan være mulig å spare personalkostander.

Tysabri er et av medikamentene man mener kan være et viktig alternativ for pasienter med immunsvikt og for pasienter som starter opp med behandling under koronapandemien.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.