Hopp til hovedinnholdet

Trondheim og Omegn MS-forening

Velkommen til Trondheim og Omegn MS-forening

Foreningen ble startet 30 November 1962

Medlemstall: Per 1.april 2021 har Trondheim og omegn MS-forening ca 500 medlemmer, hvorav 352 direktemedlemmer. Foreningen er dermed den nest største av lokallagene i Norge. Medlemmene er spredt fra Oppdal i Sør til Fosen og Malvik i nord.

Styret ønsker å bidra til en bedre hverdag for våre medlemmer og deres pårørende, samt å tilby treffpunkt til både hygge og nytte.

Styret arbeider på plattformen Styreweb som har en app, "GNIST", som vi oppfordrer alle medlemmene til å laste ned. Der vil dere få all info vi sender ut til medlemmene, kunngjøring av medlemsmøter og med påminnelse 2 timer før start, medlemskort, rabattavtaler m.m. 

Vi planlegger med  medlemsmøter 2. tirsdag i måneden (ikke i juli) og kaffetreff 3.uka i måneden på Jordbærpikene på City Syd. Det kan unntaksvis bli en annen ukesdag - men da gis det beskjed i god tid.

Vi prøver å få til interessante tema til medlemsmøtene som hovedsakelig vil bli avholdt på Olavsgård/Mestringshuset bak Dronning Mauds Minne.

Alle møter - og evt endringer kunngjøres - på vår FaceBookside "MS Trondheim" og på GNIST 

Ved påmeldingsarrangement så melder man seg på ved å sende navn på SMS til tlf 476 55 635 (Nina)

Lurer du på noe? Ring leder Heidi tlf 950 48275 eller nestleder Astrid tlf 416 08 707

Styret som ble valgt på årsmøtet 8.februar har nå gjennomført sin årlige styrehelg med planlegging av jubileumsåret, strategiarbeid osv.

Amor Fati - CRPD

Vårt medlem Kent Frelsøy Brelin har i år gjort en stor innsats for å finne ut hvordan våre politiske partier stiller seg med tanke på våre funksjonshemmede medborgeres rettigheter 

Fra hans Facebook-side 1.juli siteres:

Den 9.mars 2021 ble FNs menneskerettigheter for mennesker med funksjonshemninger (CRPD) nedstemt i Stortinget for 3. gang. Jeg ble selvfølgelig skuffet over avgjørelsen, men så også muligheten for å kunne engasjere meg på vegne av andre funksjonshemmede. Jeg har derfor brukt ca. 10 timer hver dag fra 9. mars i samtaler med kommune, fylke og stortingspolitikere. I samtalene har jeg tatt opp CRPD, brukerstyrt personlig assistent (BPA), funksjonshemmede i arbeidslivet og eutanasi. Noen av stortingspolitikerne er partisekretær for Arbeiderpartiet Kjersti Stenseng, Lars Haltbrekken stortingsrepresentant for SV, Heidi Greni stortingsrepresentant for Senterpartiet, Mari Holm Lønseth stortingsrepresentant for Høyre for å nevne noen. Og neste uke skal jeg møte Nicolas Wilkinson stortingsrepresentant for SV, Ola Elvestuen stortingsrepresentant for Venstre og Olaug Bollestad landbruksminister for KRF. Jeg har også invitert Bjørnar Moksnes fra Rødt og Sylvi Listhaugs fra FrP, men har ikke funnet et passende tidspunkt for de to sistnevnte. I tillegg har jeg pratet med en tyvetalls kommune og fylkespolitikere om de samme temaene. Alle disse møtene har blitt filmet og skal resultere i en dokumentarfilm før valget 12.september. Siden jeg ikke ønsker å fremme et enkelt parti eller høyre eller venstresiden i norsk politikk, men kun løfte frem enkeltsaker, har jeg prøvd å få tak i så mange sentrale politikere som mulig fra så mange forskjellige partier som mulig.Dessverre, viser det seg at å produsere film er dyrere enn jeg trodde, og for å få tak i kvalifiserte personer for å lage et bra innhold koster det mer enn jeg har råd til å betale selv. Jeg har derfor startet en ny Spleis for å få ferdig produsert filmen før valget, og håper at temaene jeg tar opp er viktige nok, for nok mennesker til at jeg kommer i mål. Jeg setter derfor stor pris på om du har mulighet til å spre denne Spleisen til så mange som mulig, slik at jeg kan fortsette prosjektet. Hvis du lurer på hvem jeg er så kan du sjekke ut min Instagram profil @bkenth

Dokumentaren kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=m2HveCGniiM

Styret i Trondheim og omegn MS-forening er imponert over den jobben han har gjort på vegne av oss alle og vi har enstemmig vedtatt å bidra med kr 15.000 til denne spleisen.  

Både MS-forbundet sentralt og andre lokalforeninger oppfordres til å gi bidrag til dette slik at arbeidet i minst mulig grad påvirker hans private økonomi.

Trondheim og omegn MS-forening takker for minnegave

Det var 23 medlemmer som deltok på byvandringen som Veteranene i Trondheim arrangerte for oss.

Vi takker Veteranene for et godt gjennomført arrangement!

Trondheim og omegn MS-forening har fått en avtale med LEA Advokatbyrå AS om bistand til å ordne en fremtidsfullmakt som fyller alle formelle krav.

Prisen for medlemmene er kr 3000 pr fullmakt (inkl mva)

Om mange vil ha slike avtaler så kan hun komme på et medlemsmøte for å få på plass det formelle med signaturer osv  Gi styret et signal så ser vi hva vi kan få til 

Torsdager kl 1230

Fra Handelsreisendes Forening Trondheim

Mest brukte rehabilieringssted trønderne bruker er nok Kastvollen på vakre Inderøya - tlf Telefon: 74 12 46 50  E-post: post@kastvollen.no

https://reko.org/kastvollen-rehabiliteringssenter/

Kontaktinfo

Leder: Tor Arne Bøe Opland
95077780


Ungkontakt: Thea Wikstrøm
97666443

Likepersoner

Heidi Bolgnes

950 48 275

hbolgnes@gmail.com

 

Nina Geirsdottir Meland

yMS/Ung med MS

476 55 635

geirsdottirm@gmail.com

 

Kathrine Schjetne

(Melhus)

414 32 400

kathr-sc@online.no

 

Bianca Mellingsæter

(Orkdal)

906 09 569

missytassie@outlook.com

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.