Hopp til hovedinnholdet

Møt MS-forbundet under Arendalsuka

(Foto: Arendalsuka/M.Hauglid)

MS-forbundet vil også i år delta aktivt under Arendalsuka ved å sette fokus på MS og hjernehelse. Arendalsuka arrangeres i august.

Arendalsuka er en arena hvor nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møtes for debatt og utforming av politikk. Fra mandag 12. august har MS-forbundet stand i gågata nederst mot pollen. Der vil det bli delt ut informasjon om MS og informert om aktuelle saker.

      

Besøk standen vår

MS-forbundet vil i år, som tidligere år, ha standplass i gågata nederst mot pollen. På standen er det gode muligheter for pårørende og andre interesserte til å få et lite innblikk i hvordan det kan være å leve med MS. MS-forbundet har stand sammen med Merck, som står bak kampanjen "PS Vi har MS".

Vi har flere aktiviteter på standen:

  • Det blir iPader med filmene fra "PS Vi har MS" og stoler hvor man kan sette seg ned for å se filmene. I filmene fra "PS Vi har MS" møter vi fire fantastiske mennesker med MS og deres trofaste støttespillere. 
  • Ved bruk av VR-briller kan du også få en "real-life"-tur rundt i MS-kroppen.
  • Få med deg brosjyrer om MS, hvordan leve med MS og brosjyrer for pårørende. Vi har med brosjyren "My-Elins mamma har MS" som er rettet mot barn og unge med foreldre med MS.
  • På standen blir det også mulighet for å prøve et par sko der den ene er betydelig tyngre enn den andre. Dette er en spesiallaget sko som simulerer noen av symptomene man kan oppleve når man har MS, for eksempel balanseproblemer og problemer med gange. Skoene er produsert av Biogen.

Du er også hjertelig velkommen innom standen bare for å slå av en prat. Standen blir betjent av personer fra Aust-Agder MS-forening. Vi gleder oss til å treffe deg!

Gå til facebookarrangement

          

Fokus på hjernehelse

Torsdag 15. august kl. 14.30-16 blir det debattmøte om hjernehelsestrategien i sjette etasje på Thon Hotell, Arendal.

Nasjonal hjernehelsestrategi (2018-2024) ble lansert av Helseminister Bent Høie i desember 2017. Men hva har egentlig skjedd siden da?

Snart to år ut i strategiperioden har det nå kommet en plan for oppfølging av strategien. MS-forbundet, Epilepsiforbundet, Parkinsonforbundet og CP-foreningen tar opp status og stiller spørsmålet: Møter Hjernehelsestrategien, og dens oppfølgingsplan, behovene til kroniske, nevrologiske pasientgrupper?
   
Hør organisasjonenes analyse av historikken bak Hjernehelsestrategien, forventningene og den foreliggende oppfølgingsplanen.
  
Vi diskuterer:
- Har Hjernehelsestrategien ført til noen bedringer for kronikerne innenfor hjernehelse?
- Er strategien synlig på den politiske dagsorden og i fagmiljøene?
- Hva tenker politikerne om satsningen på hjernehelse og hvilke tiltak må gjennomføres for å bedre kronikernes helse og livskvalitet?

Gå til facebookarrangement

    

Vis at du er tilstede på Snapchat

Gjør dine SnapChat personlige med MS-forbundet og PS vi har MS-geofilter og vis samtidig dine venner og bekjente at du støtter MS-saken.

       

Hvordan bruker du geofilter i Snapchat?

1) For at geofilter skal være tilgjengelig på din telefon må du ha aktiviert stedstjenester og samtidig tillate at Snapchat ser din lokasjon. Nå kan du gå videre med å legge til geofilter på dine Snapchats.

2) Åpne opp kameraskjermen i Snapchat

3) Klikk på den hvite sirkelen i Snapchat for å ta et bilde.

4) Sveip til venstre helt til du finner MS-forbundet og PS vi har MS-geofilter og velg dette.

5) Nå er bildet klart til å deles med dine venner eller legges på din Story. Trykk på den blå dele-knappen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.