Sigbjørn Drevland og Ror Tore Hanssen på vei over fotgjengerfeltet
Hjem / Stopp nedbyggingen av livsviktig helsehjelp for personer med MS!

Stopp nedbyggingen av livsviktig helsehjelp for personer med MS!

Det kan bli slutt på at personer med MS får tilgang på den beste hjelpen til å mestre livet med sykdom. Nå er din stemme viktig. Signer oppropet og bidra til at viktige tilbud for personer med MS ikke bygges ned.

Signer oppropet

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Mange personer med MS får i dag kjempegod hjelp fra rehabiliteringssentre som befinner seg utenfor sykehus og kommunehelsetjeneste. Her lærer du å mestre livet med en tøff sykdom, både fysisk, sosialt og kognitivt. Her ser de hele mennesket, ikke bare enkeltdeler av kroppen. Dette hjelper mennesker med MS til å stå i arbeid, fungere i dagliglivet og unngå ytterligere forverring med behov for sykehusinnleggelse og store pleie- og omsorgsbehov.

Tverrfaglige spesialiserte rehabiliteringssentre, som MS-senteret i Hakadal, tilbyr tjenester til alle, uansett hvilken helseregion du hører til. Dette kan det nå bli slutt på. I den nye nasjonale helse- og samhandlingsplanen er det mangelfull omtale av rehabilitering for nevrologiske sykdommer. Det høres kanskje ikke så farlig ut, men det gjør faktisk at tilbud som MS-senteret står i fare.. Når helseregionene nå skal ha disse  behandlingsplassene ut på anbud igjen, kan tilbudet endres drastisk. Det kan gi kortere opphold, kun dagopphold, større egenandeler og at mer blir lagt til egen kommune i stedet for de nasjonale, tverrfaglige sentrene. Mye er ennå usikkert, men det vi vet er at tilbudene vil bli betydelig dårligere.

En slik rasering av livsviktige tilbud kan vi ikke godta! Nå er din stemme viktig. Signer oppropet og bidra til at viktige tilbud ikke raseres - og at MS-rammede får den beste behandlingen tilgjengelig.

Hva gjør MS-forbundet?

Høringsinnspill fra MS-forbundet

Tirsdag 16. april var vi på Stortinget i forbindelse med ny Nasjonal helse- og samhandlingsplan.