Hopp til hovedinnholdet

Finnmark MS-forening fikk årets MS-pris

Finnmark MS-forening fikk årets MS-pris for arrangementet Melkesyra. Her mottar nestleder Lise Karlsen og leder Linda Jensen prisen.

Under MS-forbundets landsmøte på Gardermoen 4.-5. november var det flere høydepunkter. Finnmark MS-forening fikk MS-prisen, Bente Sneis fikk internasjonal pris og Hammersland ble gjenvalgt som styreleder i to nye år.

MS-forbundets landsmøte ble avholdt på Gardermoen fra 4. til 5. november. 35 lokalforeninger var representert. I alt deltok 76 delegater og observatører på landsmøtet.

    

MS-prisen til Finnmark MS-forening

Finnmark MS-forening fikk tildelt årets MS-pris under Landsmøtet 2016. Linda Jensen, leder for Finnmark MS-forening, og nestleder Lise Karlsen, tok i mot prisen.

Finnmark MS-forening vant årets MS-pris med arrangementet Melkesyra. Melkesyra er en familieaktivitetsdag med motbakkeløp og miniløp for barn. For at alle skal kunne delta er det lagt opp tre løyper med forskjellig lengde. Med prosjektet Melkesyra klarte Finnmark MS-forening å spre kunnskap og informasjon om MS gjennom fysisk aktivitet.

-Gjennom Melkesyra har Finnmark MS-forening på en forbilledlig måte klart å skape et grasrotprosjekt som har skap stort engasjement, sa styreleder Lars Ole Hammersland da han overrakte prisen.

Når Melkesyra arrangeres på MS-dagen, er forsvaret, idrettslag, politiet og handlesstand lokalt med og støtter prosjektet på ulikt vis.

     

Bente Sneis vant internasjonal pris

Bente Sneis fra Follo har vunnet årets Evelyn Nicholson Award. Det er en pris som ble innstiftet i 1994. Prisen går til personer som utmerker seg med frivillig omsorgsarbeid for personer med MS. Prisen ble gitt til Bente Sneis fra det internasjonale MS-forbundet, MSIF.

Bente Sneis har stått last og brast med sin mann, Øyvind, som har hatt MS i 38 år. Han har nå progressiv MS, og trenger hjelp for å klare seg i hverdagen. Bente har vært aktivt medlem i Follo MS-forening siden 1983, de siste 10 årene som leder. Hun er også leder av Akershus MS-sammenslutning.

Jette Bay var kommet fra Danmark for å overrekke prisen til Bente. Hun sitter i "People With MS Advisory Commitee" i MSIF, som er ansvarlig for utdelingen av prisen.

Bente ble overrakt et diplom og en sjekk på 500 britiske pund som skal brukes under sommerens tur til Dronningens Ferieby i Danmark for medlemmer av Follo MS-forening og deres familier. I tillegg fikk Bente en sjekk på 5000 kroner til samme formål av MS-forbundet i Norge, og et gavekort på gratis inngang for inntil 10 personer på Kattegatcenteret av den danske skleroseforeningen.

  

Jette Bay (til høyre) overrakte prisen til Bente Sneis på vegne av det internasjonale MS-forbundet. Leder av MS-forbundet i Norge, Lars Ole Hammersland, overrakte Bente en sjekk på 5000 kroner i tillegg til prisen fra MSIF.

                    

Hammersland gjenvalgt

Landsmøtet gjenvalgte Lars Ole Hammersland fra Odda som styreleder og Nina Kvernmo, Molde og omegn MS-forening, ble gjenvalgt som nestleder.

Styremedlemmer ble Nina-Karin Laakso Søreng, Lillehammer og omegn MS-forening (gjenvalgt), Jan Petter Myrvold, Romerike MS-forening (tidl. vara), Lise Johnsen, Tromsø MS-forening (ny) og Henriette Børke, leder av MS-forbundets ung-utvalg.

Første varamedlem ble Truls Kleven, Oslo MS-forening (ny) og Ståle Normann, Nordland MS-forening (ny).

Ut av styret gikk Frode Hermansen, Orkladal og omegn MS-forening, og Kristin Skjønvoll, Drammen og omegn MS-forening.

      

MS-forbundets styre 2016-2018: Jan Petter Myrvold, Nina Kvernmo, Truls Kleven, Ståle Normann, Lise Johnsen, Lars Ole Hammersland og Henriette Børke. Nina-Karin Laakso Søreng var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.