Hopp til hovedinnholdet

Har du en god ide?

Med prosjektmidler fra ExtraStiftelsen kan du få til små og store aktiviteter i ditt nærmiljø (Foto: MS-forbundet)

Har du en spennende ide du har lyst til å realisere for våre brukergrupper? Da kan prosjektstøtte gjennom ExtraStiftelsen være veien å gå.

Gjennom MS-forbundet er det mulig å søke prosjektstøtte via ExtraStiftelsen. Det er to muligheter for å søke midler: ExtraExpress for mindre prosjekter (maksbeløp du kan søke er 30 000 kroner) og helseprosjekter (prosjekter med budsjett over 50 000 kroner) for større prosjekter.

         

ExtraExpress – kort vei fra ide til resultat

Gjennom ExtraExpress kan du søke om prosjektmidler til mindre og lokalbaserte helseprosjekter. Dette kan for eksempel være midler til lokale treningsgrupper, ulike type kurs, samlinger og aktiviteter, utstyr som bidrar til aktivitet og frivillighet, eller lignende. Prosjektet bør basere seg på frivillig innsats og bidra til lokal aktivitet, tilrettelegging eller mestring.

Vil dere vite mer om ExtraExpress, ta en kikk på www.extrastiftelsen.no

Frist for å søke midler via ExtraExpress er 15. september klokka 15. Ta kontakt med prosjektkoordinator i MS-forbundet, Kristi Herje Haga på 92 48 77 00 eller kristi@ms.no for mer informasjon og registrering.

            

Helsemidler

Har dere ønske om å gjennomføre et større prosjekt med budsjett på over 50 000 kroner, er det helseprosjekt dere skal søke midler til. Det er en litt mer omfattende søknadsprosess enn ExtraExpress, men muligheten er også mye større. ExtraStiftelsen støtter tidsavgrensede prosjekter og tiltak innen helse. Det omfatter blant annet forebyggende helsearbeid, rehabilitering, habilitering, omsorgsarbeid og folkehelsearbeid. Se gjerne i prosjektbiblioteket til ExtraStiftelsen for inspirasjon og tips til din prosjektide.

              

Eksempler på prosjekter som egner seg for helseprosjekter:

 • Større utviklingsarbeid, kartlegging, utredninger og metodeutvikling
 • Kurs over en lengre periode
 • Nysatsninger – for eksempel innen brukermedvirkning, levevaner og økt mestring.
 • Bedre levekår
 • Pårørendearbeid – samlinger, kurs og informasjonsarbeid
 • Informasjonsarbeid – som større opplysningskampanjer – f.eks innen diagnoser, inkludering, integrering og rettigheter.

Vil dere vite mer om helseprosjekter og hvilke retningslinjer som gjelder, se mer på www.extrastiftelsen.no og ta kontakt med Kristi Herje Haga hos MS-forbundet.

               

Fristen for å melde interesse og idè til helseprosjekt er 1. august

Viktige stikkord når du skal søke midler via ExtraStiftelsen er blant annet.

 • Originalitet
 • Helseutfordringer
 • Nærhet til bruker
 • Frivillighet
 • Brukermedvirkning

Lykke til!

 

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.