Hopp til hovedinnholdet

Nei til nye MS-behandlinger

(Illustrasjonsbilde)

Mandag fikk tre MS-behandlinger nei til innføring i Norge av Beslutningsforum. MS-forbundet fortviler. 

Under mandagens møte i Beslutningsforum ble det foretatt en såkalt revurdering av tre behandlinger for MS.

Kesimpta (ofatumumab) og Ocrevus (ocrelizumab) ble begge revurdert for å behandle attakkvis MS. I tillegg ble det gjort en revurdering av Tysabri sc (natalizumab).

Fagmiljøet har tidligere uttrykt stor skuffelse over at verken Kesimpta eller Tysabri sc. har blitt innført som behandlingsalternativ. Heller ikke denne gangen ble det ikke som ønsket.

- Vi ønsket å få tilbake Tysabri som et av behandlingsalternativene. Det er behov for tilgang til flere medikamenter med forskjellig virkningsmekanismer og sikkerhetsprofil blant de høypotente sykdomsbegrensende MS-behandlingene. Dette gjelder i større grad etter at koronapandemien kom, sier Lars Bø, leder for Nasjonal kompetansetjeneste for MS.

    

Avslått på grunn av pris

Leder i Beslutningsforum og administrerende direktør i Helse Vest, Inger Cathrine Bryne, opplyser til Dagens Medisin at de ikke ble godkjent på bakgrunn av pris. 

Generalsekretær i MS-forbundet, Magne Wang Fredriksen, fortviler over avgjørelsen. 

Fredriksen frykter at det vil bli lenge til nye, effektive MS-behandlinger vil bli godkjente i Norge. Han peker på at systemet for innføring av nye metoder i Norge ikke fungerer godt nok slik det er i dag.

- Sammenlignes nye, innovative legemidler med off-label preparatet rituksimab, vil vi aldri få nye og innovative legemidler på MS-feltet.

- Pasientene ble på mandag fratatt muligheten til å få tilgang til tre høyeffektive behandlingsalternativ. Det er leit. Og det går ut over pasientene.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.