Hopp til hovedinnholdet

Starter off label studie

Overlege Gro Owren Nygaard og avdelingsleder Hanne Flinstad Harbo.

Nevroklinikken ved Oslo universitetssykehus (OUS) starter opp en forsker-initiert, industriuavhengig randomisert studie mellom off label-medikamentet rituksimab og tablettbehandlingen kladribin (Mavenclad) for multippel sklerose (MS).

I studien NOR-MS sammenligner utprøvende og etablert høyeffektiv MS-behandling. Studien NOR-MS fått økonomisk tildeling fra flere kilder:

 - 300 000 kr fra A og E Brekkes MS-fond for avansert MR-avbildning i studien

- 11.94 mill kr fra Norges Forskningsråd fra programmet «Behandling»

- 9 mill kr fra Helse Sør Øst fra «Åpen Prosjektstøtte»

 «Studien er viktig både for kunnskap om forskjellige behandlingsprinsipper og økonomisk. Vi tror at studien vil ha betydning for nasjonal og internasjonal MS-behandling i fremtiden.  Slike store studier koster mye penger og vi er derfor veldig takknemlige for at vi har fått tildelt midler fra flere kilder. Det vil gjøre det lettere å gjennomføre studien som planlagt», sier nevrolog Gro Nygaard, som er prosjektleder for studien.

 «Det er planlagt å inkludere 264 pasienter i studien fra 11 sykehus i Norge. Pasientene behandles med enten Mavenclad (høyaktiv behandling) eller rituksimab(utprøvende behandling). Pasientene vil følges i to år med både kliniske undersøkelser, blodprøver, MR og spørreskjemaer.  Inklusjonen av pasienter startet høsten 2019 og vil fortsette de neste to årene. Vi regner med at de endelige resultatene vil være klare om fire år.»

Lese hele saken hos Dagens Medisin.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.