Hopp til hovedinnholdet

Frisk debatt på MS-dagen

MS må prioriteres! Det var MS-forbundets budskap på den internasjonale MS-dagen. Se og hør innlegg fra det politiske møtet i Oslo.

Den internasjonale MS-dagen 27. mai ble markert over hele verden. MS-forbundet inviterte til et åpent møte i Oslo. Om lag 80 personer møtte fram.

Hovedtema var prioritering. Et utvalg ledet av professor Frithjof Norheim har avgitt en rapport til helseministeren som viser at ubehandlet MS medfører tap av 40 gode leveår.

"Det betyr at alle med MS skal ha tilgang til best mulig behandling, slik at den enkelte kan være i arbeid så lenge som mulig og få sjansen til å leve et selvstendig liv", skriver generalsekretær Mona Enstad i en pressemelding.

Opptak av innleggene på møtet

Det ble gjort opptak av innleggene og debatten på møtet. Selve debatten blir ikke vist fordi lydkvaliteten på opptaket er for dårlig.

De tre politikerne som deltok, var Freddy de Ruiter (Ap), Kristin Ørmen Johnsen (H) og Heidi Greni (Sp). Debatten ble ledet av redaktør i Dagens Medisin, Markus Moe.

Leder av prioriteringsutvalget, professor Ole Frithjof Norheim, holdt innlegg om prioritering i helsevesenet. Professor Lars Bø, leder av Nasjonal kompetansetjeneste for MS, holdt innlegg om bruk av bremsemedisiner i Norge. Antonie G. Beiske, nevrolog og leder av MS-Senteret Hakadal, holdt innlegg om MS og rehabilitering.

I forkant av debatten holdt Hanna Vesterager og Birgitte Espolin Johnson innlegg om stamcelletransplantasjon ved MS.

Se Vesterager og Johnsons innlegg her (tidvis dårlig lyd)

Se Ole Frithjof Norheims innlegg her

Se Antonie G. Beiskes innlegg her

Se Lars Bøs innlegg her

Om lag 80 personer møtte fram til arrangementet i Høyres hus i Oslo på den internasjonale MS-dagen. Her holder Sissel Hammersland åpninginnlegget på møtet. (Foto: Olav Førde)

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.