Hopp til hovedinnholdet

Advarer om sjelden, men alvorlig bivirkning ved bruk av Lemtrada

Leder av Nasjonal kompetansetjeneste for MS, professor Lars Bø, opplyser at det er satt i gang en innhenting av sikkerhetsdata for Lemtrada fra europeiske databaser. (Foto: Olav Førde)

Den amerikanske legemiddelmyndigheten FDA advarer om risiko for slag ved bruk av Lemtrada mot MS. Det er rapportert 13 tilfeller på verdensbasis.

The U.S. Food and Drug Administration (FDA) har identifisert 13 tilfeller av slag og skader på arteriene i hode og hals hos MS-pasienter kort etter at de har fått Lemtrada. Disse bivirkningene kan føre til permanent uførhet og død, opplyser FDA.

Rundt 23.000 MS-pasienter i verden bruker Lemtrada.

Leder av Nasjonal kompetansetjeneste for MS, professor Lars Bø, kjenner ikke til at det er rapportert slike symptomer hos norske MS-pasienter som får Lemtrada.

Det er rapportert 13 tilfeller på verdensbasis. I alt er det rundt 23000 personer som bruker Lemtrada. Hva vil du si om risikoen for å få disse bivirkningene?

- Det er litt tidlig å si noe om hvor stor risiko det er. Det er i gang en innhenting av sikkerhetsdata for Lemtrada fra europeiske databaser, men vi har ikke noe resultat fra den ennå, sier Bø.

I 12 av de kjente 13 tilfellene skjedde dette innen én dag etter behandling, opplyser Bø.

- Derfor vil vi informere pasientene som skal få behandling med Lemtrada, om å si umiddelbart ifra hvis de opplever noe som kan tyde på hjerneslag, slik som plutselige talevansker, ansiktsskjevhet, svakhet i armer eller ben, synsproblemer, noen ganger med samtidig sterke nakkesmerter.  

- Vi har meldt fra i dag om at dette også skal legges inn i legenes metodebok på nettet, NevroNEL, opplyser Bø.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.