Hopp til hovedinnholdet

Arendalsuka: Se debatt om behandlingsreiser

MS-forbundet skal ha stand i Arendal også under årets Arendalsuke. Videre blir det debatt om behandlingsreiser og informasjon om stamceller og progressiv MS. Her fra fjorårets MS-stand. (Foto: Gudrun Østhassel)

Møt eksperter og politikere til debatt om behandlingsreiser for personer med MS. Se et opptak av møtet her.

Debattmøte om behandlingsreiser

Torsdag 16. august klokken 16.30 til 18.00 blir det debattmøte i toppetasjen på Thon Hotel Arendal. Tema er «Behandlingsreiser – hvorfor åpnes det ikke for flere grupper?» Du kan se møtet "live" hvis du følger denne lenken.

Opptaket blir liggende en tid på samme adresse.

I dag er behandlingsreiser til varmere strøk forbeholdt noen få diagnosegrupper. Regjeringen har siden 2013 lovt at ordningen skal utvides. Det har ennå ikke skjedd. Årsaken er manglende prioritering i statsbudsjettet.

Fysioterapeut og forsker Tori Smedal kommer til debattmøtet for å orientere om studien «Effekt av fysioterapi ved MS i varmt klima». Studien er evaluert av SINTEF, som anbefaler at MS kommer inn i ordningen.

Det blir innlegg ved Tyra Giæver, en av deltakerne i forskningsprosjektet, og generalsekretær i MS-forbundet, Mona Enstad, stiller spørsmålet «Behandlingsreiser – bare for en utvalgt gruppe?

I debatten deltar Astrid Nøklebye Heiberg (H), Ruth Grung (Ap), Sheida Sagtarash (SV) og Mona Enstad (MS-forbundet). Debatten ledes av Dag Abrahamsen.

Leder av Nasjonal kompetansetjeneste for MS, professor Lars Bø, holder innlegget «Nytt om MS-behandling – stamcellestudien og behandling av progressiv MS».

Det blir servert tapas etter møtet. Det er gratis adgang og alle er velkomne.

Les mer om behandlingsreiser i denne artikkelen fra 2016.

 

 

 

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.