Hopp til hovedinnholdet

BPA-ordningen skal gjennomgås

(Illustrasjonsbilde)

Regjeringen vil styrke ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) og har satt ned et offentlig utvalg som skal foreslå endringer. Målet er at personer med nedsatt funksjonsevne skal kunne delta i samfunnet som alle andre.

BPA er en alternativ måte og organisere tjenestene praktisk og personlig bistand (personlig assistanse) på for personer med nedsatt funksjonsevne og stort behov for bistand i dagliglivet, både i og utenfor hjemmet.

Det viser seg at det er store forskjeller fra kommune til kommune, og mange som benytter seg av BPA opplever at den ikke fungerer etter intensjonen.

      

Oppdrag

Utvalget skal g i en beskrivelse av å vurdere hovedtrekk ved BPA. De skal komme med forslag om hvordan ordningen kan utformes slik at den fungerer etter hensikten, herunder om å oppnå målet om likeverd, like muligheter uansett bosted, likestilling og samfunnsdeltagelse for personer med nedsatt funksjonsevne.

Et annet viktig del av utredningen er å sikre reell brukermedvirkning, uten å komme i konflikt med det offentliges ansvar. De skal også vurdere om og i hvilken grad ordningen bør reguleres gjennom fritt brukervalg.

Utvalget skal levere sin endelige utredning og innstilling innen 1. oktober 2020

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.