Hopp til hovedinnholdet

Får støtte til 13 lokale prosjekter

Yogakurs, friluftsliv og tur over Krokskogen er eksempler på prosjekter som har fått støtte. Neste søknadsfrist er 15 september. (Ill. ExtraStiftelsen)

MS-forbundet fikk tildelt over 300.000 kr til 13 forskjellige prosjekter fra ExtraExpress ved første søknadsrunde i 2017. Det er over dobling fra forrige runde. Halvparten fikk innvilget støtte!

13 ble til lykketall

Det blir stor variasjon blant spennende prosjekter som nå skal settes i gang. Yogakurs, besøk av nevrolog på medlemsmøtet, samling for barn, friluftstur og støtte til dekke av egenandelstak 2 for fysioterapeut er noen av de lokale prosjektene som har fått støtte.

Det ble til sammen sendt inn 27 søknader. Noe som betyr at halvparten av søkerne kan ha opplevd å bli skuffet over avslag. Men det er ingen grunn til å gi opp håpet, for det kommer ny søknadsrunde allerede til høsten. Så her er det bare å søke på nytt!

Ny søknadsrunde vil ha frist 15. september og som en forberedelse til dette vil det bli avholdt et søkerkurs allerede 19. juni.

Fire prosjekter til Hadeland MS-forening

Bente Godli leder Hadeland MS-forening. Her fra en fjelltur. (Foto: Privat)

Av totalt 13 innvilgede prosjekter fikk Hadeland MS-forening innvilget fire søknader. Prosjektene Kurs for treningskontakter, Bedre hverdag med friluftsliv, På tur over Krokskogen og Ta livskvaliteten tilbake med aktivitet, ga til sammen 120.000 kr i støtte til foreningen. Dette er et imponerende resultat, og vi tok derfor en liten prat med Bente Godli som er leder og søker for alle prosjektene til Hadeland MS-forening.

Bedre hverdag med friluftsliv

Siden 90 tallet har Bente sittet som leder for Hadeland MS-forening og er et kjent ansikt for mange i det Norske MS-miljøet. Hennes lidenskap for aktivitet og friluftsliv er noe som har gjenspeilet både hennes og foreningens arbeid i mange år. Nå har fire gode ideer blitt til realitet gjennom støtte fra ExtraExpress.

- Dette betyr utrolig mye for oss i Hadeland, sier Bente, og utdyper at de har jobbet mye i forkant med flere av prosjektene. Blant annet har de etablert et samarbeid med NAV og kommunen for å hentet inn treningskontakter som en del av prosjektet «Kurs for treningskontakter».

Gjennom prosjektet, Bedre hverdag med friluftsliv, kan de nå investere i turutstyr til unggruppa i lokallaget og de vil få støtte til en fellestur over Krokskogen gjennom prosjektet På tur over Krokskogen.

Bente er ikke en dame som legger skjul på hva hun mener, så når jeg spør henne om hvor ideene og motivasjonen til søknadene kommer fra, svarer hun kontant.

- Jeg ble forbanna på at det ikke er sånn lenger!, og refererer til ordningen med gratis fysioterapi som alle med MS og andre kroniske sykdommer mistet fra nyåret. Slik ble en søknad om støtte til egenandelstak 2 til, ved prosjektet «Ta livskvalitet tilbake med aktivitet». Nå kan altså de som tilhører Hadeland MS-forening få det dekket gjennom lokalforeningen sin.

- Dette håper jeg kan sende et signal om at når vi mister fritak for egenandelstak 2, er det et stort tap for alle oss med MS, avslutter Bente.

Nytt kurs allerede 19. juni

Tidligere i vinter ble det avholdt et søkerkurs for ExtraExpress. Det ble gitt veldig gode tilbakemeldinger i etterkant av kurset og resultatet ble jo fantastiske 13 innvilgete søknader. Det er derfor besluttet at vi allerede før sommeren vil avholdes nytt kurs.

19. juni blir det nytt søkerkurs i ExtraExpress. Det vil foregå som et dagskurs og være et tilbud til alle lokallag. Både nye og gamle deltagere er hjertelig velkomne, men de som ikke har deltatt tidligere vil bli prioritert blant de 20 plassene på kurset.

Ta kontakt med steinar@ms.no for mer informasjon om dette.

Påmeldingsfrist 12. juni!

De 13 prosjektene

Yogaglede!  Bergen MS-forening, 8.000 kr

Aktivitet og glede! Bergen MS-forening, 30.000 kr

Mye moro og litt alvor! Bergen MS-forening, 20.000 kr

Inspirasjonstur til Besseggen 2017, Follo MS-forening, 30.000 kr

Kurs for treningskontakter, Hadeland MS forening, 30.000 kr

Bedre hverdag med friluftsliv, Hadeland MS-forening, 30.000 kr

På tur over Krokskogen, Hadeland MS-forening, 30.000 kr

Ta livskvaliteten tilbake med aktivitet, Hadeland MS-forening, 30.000 kr

Nevrolog A. G. Beiske på nasjonal MS-Dag, Telemark MS-forening, 10.000 kr

Skagerakløpet 2017, Telemark MS-forening,18.000 kr

Havfisketur, MS foreningen Kristiansand,  Kristiansand og omegn MS-forening,15.000 kr

Fokus på barn, Aust-Agder MS-forening, 30.000 kr

Ut av komfortsonen! Ringerike MS-Forening, 25.000 kr

Totalt: 306.000 kr

Hvordan få støtte

Her er fire tips fra Bente Godli om hvordan man får støtte gjennom ExtraExpress:

  • Gjør deg godt kjent med søknadskriteriene. De kan du finne her.
  • Snakk sammen i styret for å finne de beste ideene.
  • Ikke se begrensninger, se muligheter!
  • Fysisk helse er et interesseområde som engasjerer. Kom deg ut, det hjelper! Det hjelper på psykisk helse også.
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.